Αθλητικά

Ισπανία – Ιστιοπλοία: Χάλκινος παγκόσμιος πρωταθλητής στα RSX ο Βύρων Κοκκαλάνης

27.04.2021 | 20:40 Eνσωμάτωση

Μια ακόμη επιτυχία για την Ελληνική ιστιοπλοϊα, με το Βύρωνα Κοκκαλάνη να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX, που φιλοξενήθηκε στο Κάντιθ της Ισπανίας.

Ο Κοκκαλάνης ξεκίνησε τη σημερινή κούρσα μεταλλίου από την 2η θέση, πίσω από τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Ολλανδό Μπάντλο, που είχε εξασφαλίσει και το χρυσό, με διαφορά 26 βαθμών ποινής.

Η κούρσα ήταν συναρπαστική με 4 ακόμη αθλητές να διεκδικούν τα εναπομείναντα 2 μετάλλια, και τον Ιταλό Ματία Γκαμπόνι να κερδίζει τελικά την κούρσα και τη 2η θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής έμεινε στην 8η θέση της κούρσας, που όμως του εξασφάλισε το τρίτο σκαλί του βάθρου, με συνολικά 56 βαθμούς ποινής, 10 περισσότερους από τον Ιταλό και 4 λιγότερους από τον Πολωνό Μίσκα.

Ο Κοκκαλάνης έχει ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο από το παγκόσμιο του 2013 στη Βραζιλία και έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου θα προσπαθήσει να συνεχίσει την παράδοση του Ολυμπιονίκη μας, Νίκου Κακλαμανάκη.

Οι αγώνες είχαν και ιστορική σημασία καθώς ήταν το τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε με αυτό τον τύπο ιστιοσανίδας.

Videos & Απoσπάσματα από Αθλητικές Ειδήσεις - 27/04/2021