Υγεία

Εμβολασμός δύο παραγωγικών ηλικιών εντός της Μεγάλης εβδομάδας

27.04.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η επιχείρηση "Ελευθερία" και ήδη έχει ξεκινήσει ένα ράλι εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Κάθε μέρα μπαίνει στο πρόγραμμα και μια νέα ηλικιακή ομάδα και στόχος είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι.

Κούρσα εμβολιασμών

«Ράλι» εμβολιασμών  μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, με στόχο να ανοσοποιηθούν νωρίτερα από τη σειρά τους περίπου 3 εκατομμύρια νεότερης ηλικίας πολίτες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη κινητικότητα και συνεπώς κινδυνεύουν περισσότερο να εκτεθούν στον κορωνοϊό.

Ήδη χθες το βράδυ κλείστηκαν 60.000 ραντεβού για 30.000 πολίτες.

Από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη και μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, 2,2 εκατ. πολίτες, ηλικίας 30-39 χρόνων και 40-44 χρόνων, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ από το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49 με όλα τα εμβόλια.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά στάση αναμονής όσον αφορά τα εμβόλια ιικού φορέα –όπως είναι της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, για τις εγκύους ή τις γυναίκες που σκοπεύουν να τεκνοποιήσουν άμεσα, τουλάχιστον έως ότου υπάρξουν επαρκή δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτη ασφάλειά τους κατά την κύηση.

Θετική γνωμοδότηση για τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών έχει ήδη ανοίξει τη συζήτηση για τη χαλάρωση των περιορισμών, όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/04/2021