Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση των sms – Σαρωτικοί έλεγχοι σε διόδια και λιμάνια

27.04.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πλήρη κατάργηση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις.

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου, όπως όλα δείχνουν, μπαίνει τέλος στα sms, ενώ απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο και τις καθημερινές.

Από χθες μάλιστα η έναρξη της νυχτερινής απαγόρευσης έχει μεταφερθεί από τις 21:00 στις 22:00 το βράδυ ενώ σε μία εβδομάδα, με το άνοιγμα της εστίασης θα πάει στις 23:00.

Μπλόκα παντού

Την ίδια ώρα σε διόδια παραδρόμους και λιμάνια συνεχίζονται οι εξονυχιστικοί έλεγχοι για τους επίδοξους εκδρομείς που επιμένουν να πάνε στα χωριά τους.

Αυξημένη η κίνηση Στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί με δεκάδες ταξιδιώτες να επιβιβάζονται στα πλοία με προορισμό τα νησιά.

Πολίτες που δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, προσπαθούν να περάσουν επιστρατεύοντας απίθανες δικαιολογίες.

Σε μια περίπτωση ένας νεαρός υποστήριξε ότι πρέπει να περάσει γιατί έχει υποσχεθεί στην κοπέλα του να της κάνει πρόταση γάμου το βράδυ της Ανάστασης.

Ένας άλλος οδηγός είπε στους αστυνομικούς ότι πρέπει να μεταβεί στο εξοχικό του γιατί πλημμύρισε το σπίτι του και πρέπει να πάει να ελέγξει τα υδραυλικά.

Ένας επίδοξος ταξιδιώτης υποστήριξε ότι θέλει να βοηθήσει ένα συγγενή του στο χωριό, ψάχνοντας το πορτ-παγκάζ ωστόσο οι άνδρες της αστυνομίας βρήκαν μια σούβλα και δύο σακούλες κάρβουνα.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα συνεχιστούν τα μπλόκα

Από χθες στις 6 το πρωί μέχρι και σήμερα στις 6 το πρωί από τα διόδια Αθηνών – Κορίνθου πέρασαν 9.558 οχήματα βεβαιώθηκαν 4 παραβάσεις και έγιναν 163 επιστροφές οδηγών

Από τα διόδια Αθηνών – Λαμίας πέρασαν 12.921 οχήματα βεβαιώθηκε 1 παράβαση και έγιναν 42 επιστροφές οδηγών.

Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα θα συνεχιστούν τα μπλόκα σε όλα τα κεντρικά οδικά δίκτυα της χώρας προκειμένου να αποτραπούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Περισσότεροι από 90 επίδοξοι εκδρομείς έκαναν αναστροφή σήμερα

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στα διόδια της Ελευσίνας και στο λιμάνι του Πειραιά, καταγράφοντας τους συνεχείς ελέγχους της Τροχαίας για το αν οι πολίτες φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους.

Όλοι οι οδηγοί που προσπαθούν να περάσουν τα διόδια ελέγχονται, όπως και οι επιβάτες των ΚΤΕΛ. Νωρίτερα οι αστυνομικοί κατέβασαν από ΚΤΕΛ επιβάτη που δεν έφερε τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

Από πρωί περισσότεροι από 90 οδηγοί αναγκάστηκαν σε αναστροφή, καθώς δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν τη μετακίνησή τους, ενώ αυστηροί είναι και οι έλεγχοι στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε όλες τις πύλες του λιμανιού, άνδρες και γυναίκες του Λιμενικού ελέγχουν όλους τους επιβάτες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/04/2021