Κόσμος

Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στην Ινδία – Τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία

24.04.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Ένα δεύτερο επιταχυνόμενο κύμα κορωνοϊού, πλήττει σφοδρά την Ινδία, με την κατάσταση να είναι δραματική. Το υποχρηματοδοτημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης με ελλείψεις σε κρεβάτια νοσοκομείων, οξυγόνο και φάρμακα, βάζοντας τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε κίνδυνο.

Οι ασθενείς περιμένουν για ώρες έναν γιατρό ξαπλωμένοι σε σιδερένια ράντζα έξω από νοσοκομείο του Νέου Δελχί. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν. Η χώρα βυθίζεται στο χάος.

Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα οι νέες μολύνσεις στη χώρα σπάνε το παγκόσμιο ρεκόρ. Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν πάνω από 346.000 κρούσματα ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 2624.

Φορτηγά μεταφέρουν οξυγόνο για να τροφοδοτήσουν τα νοσοκομείου που αντιμετωπίζουν ελλείψεις. Η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε στρατιωτικά αεροσκάφη και τρένα για να μεταφέρει οξυγόνο.

24 ώρες το 24ωρο λειτουργούν τα κρεματόρια με τους εργαζόμενους να αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που αντιμετωπίζουν. Εθελοντές βοηθούν στις ταφές.

Η ινδική μετάλλαξη που φαίνεται να ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων τρομοκρατεί τον κόσμο.

Μετά τη Βρετανία που απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε όσους βρέθηκαν στην Ινδία τις τελευταίες 10 ημέρες και την Γαλλία που επέβαλε 10 ημερών στους ταξιδιώτες από την Ινδία, η κυβέρνηση του Καναδά προχώρησε στην προσωρινή αναστολή των επιβατικών πτήσεων από την Ινδία και το Πακιστάν. Η αναστολή των πτήσεων θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 30 ημερών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/04/2021