Ελλάδα

Αυξημένη η κίνηση σε όλους τους σταθμούς διοδίων – Εντατικοί και αυστηροί οι έλεγχοι της Τροχαίας

24.04.2021 | 13:06 Eνσωμάτωση

Δέσμη μέτρων για να ελέγξει την έξοδο προς την περιφέρεια ενόψει τον εορτών του Πάσχα έβαλε η κυβέρνηση. Ο έλεγχος γνησιότητας των πιστοποιητικών όσων επιχειρούν να ταξιδέψουν είναι άκρως σχολαστικός, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πολύ αυστηρά πρόστιμα. Η Αστυνομία έχει ισχυρή παρουσία όχι μόνο στα διόδια, αλλά και στους παράδρομους των εθνικών οδών, ώστε να αποτρέψει την μετακίνηση όσων προσπαθούν να κάνουν «Πάσχα στο χωριό». Χθες, δεκάδες αυτοκίνητα έκαναν αναστροφή στα διόδια καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τη μετακίνησή τους.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι από σήμερα το πρωί με μπλόκα σε εθνικές οδούς και διόδια σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο η κυβέρνηση στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει τον εορτών του Πάσχα.

Στην Ελευσίνα από νωρίς σήμερα το πρωί άνδρες της τροχαίας μαζί με κλιμάκιο της Αρχής διαφάνειας σταματούν ένα – ένα τα διερχόμενα αυτοκίνητα και κάνουν εντατικούς ελέγχους.

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν η κίνηση δεν έχει μειωθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, η κίνηση στα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και σήμερα την ίδια ώρα πέρασαν 17.426 οχήματα από την έξοδο και 15.496 από την είσοδο, έγιναν 158 επιστροφές οχημάτων ενώ διαπιστώθηκαν και 5 παραβάσεις.

Αντίστοιχη εικόνα και στην Αθηνών – Λαμίας με 19.644 οχήματα στην έξοδο και 18.234 στην είσοδο. 20 οχήματα αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω ενώ διαπιστώθηκαν 4 παραβάσεις μετακίνησης.

Ίδια εικόνα και στα διόδια των Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για την αποφυγή μιας μαζικής εξόδου το φετινό Πάσχα αφού οι δείκτες της πανδημίας είναι απαγορευτικοί.

Ωστόσο όπως φαίνεται και από τα στοιχεία υπάρχουν και κάποιοι που δεν υπακούν στα μέτρα.

Αρκετοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν έγγραφα για αγροτικές εργασίες ή για ιατρικές επισκέψεις, προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τα διόδια

Τα πρόστιμα πάντως είναι υψηλά και ανέρχονται στα 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση και στα 500 ευρώ για ψευδή δήλωση.

Η επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη… οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί. Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στα διόδια της Ελευσίνας όπου  η αστυνομία έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά της, κατεβάζοντας μάλιστα μια οικογένεια από τα ΚΤΕΛ…

Όταν πέρασε ένα λεωφορείο των ΚΤΕΛ οι άνδρες της αστυνομίας ήλεγξαν έναν προς έναν όλους τους επιβάτες και κατέβασαν μια τριμελή οικογένεια. Η συγκεκριμένη οικογένεια πήγαινε στην Λευκίμμη Κέρκυρας χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα.

Στο σημείο και η αρχή διαφάνειας όπου ελέγχει τα χαρτιά για εργασία. Ως τώρα έχουν κοπεί τρία πρόστιμα. Ένας από τους οδηγούς είχε «πειράξει» τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ.

Το ίδιο σαρωτικοί οι έλεγχοι και στους παράδρομους.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/04/2021