Ελλάδα

Πάσχα εντός των τειχών: Μπλόκα στα διόδια και αυστηροί έλεγχοι παντού

23.04.2021 | 19:56 Eνσωμάτωση

Από την Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Παρασκευή απαγορεύεται και η διαδημοτική μετακίνηση έτσι κανείς δεν μπορεί να πάει στο εξοχικό του ακόμα και αν αυτό βρίσκεται εντός της περιφέρειας που διαμένει. Το MEGA βρέθηκε στις εθνικές οδούς και άκουσε τις δικαιολογίες των οδηγών και τους διαλόγους με την αστυνομία, η οποία τους έβαζε να επιστρέψουν πίσω στα σπίτια τους. Αστυνομικά μπλόκα βρίσκονται και στους παράδρομους των εθνικών οδών.

Αναστροφή και πίσω. Αυτή είναι η εικόνα στις Εθνικές Οδούς έξω από τις μεγάλες πόλεις της χώρας για όσους προσπαθούν να δραπετεύσουν για Πάσχα στο χωριό

Ο αστυνομικός κλοιός γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα έχει ως στόχο να μην φύγει κανείς καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος διασποράς της πανδημίας στην επαρχία.

Από την Μεγάλη Δευτέρα ως και τη Μεγάλη Παρασκευή απαγορεύεται και η διαδημοτική μετακίνηση. Έτσι κανείς δεν μπορεί να πάει στο εξοχικό του ακόμα και αν αυτό βρίσκεται εντός της περιφέρειας που διαμένει.

Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις πολλοί ήταν εκείνοι που από σήμερα προσπάθησαν να περάσουν τους ελέγχους χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα αλλά με δικαιολογίες…

Αστυνομικά μπλόκα βρίσκονται και στους παράδρομους των εθνικών οδών.

Αυστηροί είναι και οι έλεγχοι στην Θεσσαλονίκη. Μπλόκα έχουν στηθεί στις εξόδους της πόλης και κυρίως προς την Χαλκιδική.

Αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα λιμάνια και στα πορθμεία της χώρας και κανείς δεν ταξιδεύει χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε την αυστηροποίηση των ελέγχων για τις μετακινήσεις τη Μεγάλη Εβδομάδα με αιχμή τους λόγους εργασίας και υγείας βάζοντας “μπλόκο” σε επίδοξους ταξιδιώτες που θέλουν να περάσουν τα διόδια με δικαιολογίες ή ψευδείς λόγους.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, με ισχύ έως τις 10 Μαϊου, αναστέλλεται για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία μετακίνησης.

Για μετακίνηση που αφορά θέματα υγείας θα απαιτείται έγγραφο μόνο από δημόσια δομή

και η μετάβαση σε κηδεία θα γίνεται μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου.

Για μετάβαση σε μόνιμη κατοικία είναι απαραίτητο το Ε9 και η μετάβαση θα είναι εφάπαξ και χωρίς επιστροφή.

Σε όσους επιχειρήσουν να μετακινηθούν χωρίς λόγο τις ημέρες του Πάσχα το πρόστιμο είναι 300 ευρώ και 500 σε όποιον επιχειρήσει μετακίνηση τοπική η διαπεριφερειακή με ψευδή βεβαίωση.

Drones και 10.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για να αποτραπεί η «έξοδος» του Πάσχα

Εκατό οχήματα αναγκάστηκαν να κάνουν αναστροφή και να επιστρέψουν στην Αττική από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα κατά τον έλεγχο στα διόδια της Ελευσίνας (Αθηνών-Κορίνθου) και άλλα 20 στα διόδια των Αφιδνών (Αθηνών-Λαμίας)

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαία Αττικής το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 5 παραβάσεις για μετακίνηση στην Αθηνών Κορίνθου και 3 στην Αθηνών-Λαμίας.

Στα ίδια επίπεδα η κίνηση

Πάντως όπως προκύπτει από τα στοιχεία η κίνηση σήμερα ήταν στα ίδια επίπεδα με αυτά της περασμένης Παρασκευής και δεν παρατηρήθηκε κάποιο ιδιαίτερο κύμα εξόδου προς την περιφέρεια.

Αναλυτικά από τις από τις 6.00 το πρωί μέχρι τις 5.30 το απόγευμα από τα διόδια Ελευσίνας σήμερα έφυγαν 11.129 και επέστρεψαν 9.780 οχήματα ενώ την περασμένη Παρασκευή, 16 Απριλίου, εκτός Αττικής κινήθηκαν 11.533 και επέστρεψαν 9.493.

Στα διόδια Αφιδνών σήμερα κινήθηκαν εκτός Αττικής 14.836 και επέστρεψαν 12.514 ενώ την περασμένη Παρασκευή στο ρεύμα εξόδου κινήθηκαν 13.824 οχήματα και στο ρεύμα εισόδου 12.194

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/04/2021