Ελλάδα

Με υπόμνημα οι εξηγήσεις Φιλιππίδη για τις σε βάρος του κατηγορίες

23.04.2021 | 20:26

Σήμερα έληξε η προθεσμία που είχε λάβει ο Πέτρος Φιλιππίδης για να δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα. Ο γνωστός ηθοποιός κατέθεσε υπόμνημα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως "Ουδέποτε έχω εκμεταλλευτεί καθ΄οιονδήποτε τρόπο θεατρικό έργο ή θεατρική σκηνή για να ασκήσω οποιουδήποτε είδους σεξουαλική, σωματική ή ψυχολογική βία σε συνάδελφο μου, πολλώ δε μάλλον για να τον τραυματίσω". Πλέον αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για την άσκηση ή μη της ποινικής δίωξης σε βάρος του. Την ίδια στιγμή υπήρξε και νέα καταγγελία σε βάρος σεναριογράφου.

Πολυσέλιδο υπόμνημα κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Πέτρος Φιλιππίδης μέσω του δικηγόρου του.
Ο γνωστός ηθοποιός όπως είχε δικαίωμα δεν προσήλθε ενώπιον του εισαγγελέα αλλά έδωσε γραπτές εξηγήσεις για τις τρεις καταγγελίες σε βάρος του από συναδέλφους του ηθοποιούς, δίνοντας την δική του εκδοχή των γεγονότων.

Ο γνωστός κωμικός ηθοποιός και σκηνοθέτης επιχείρησε να αντικρούσει τις εις βάρος του καταγγελίες και μέσω της κατάθεσης συγκεκριμένων προσώπων, τα οποία πρότεινε στον εισαγγελέα, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα η οποία αναφέρθηκε στο χαρακτήρα του και τη σχέση της μαζί του.

Η κλήση του ηθοποιού για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου αφορά την πράξη βιασμού το έτος 2008 και δύο απόπειρε βιασμού, με χρόνους τέλεσης το 2010 και το 2014. Και οι τρεις πράξεις διώκονται σε βαθμό κακουργήματος.

«Ουδέποτε έχω εκμεταλλευτεί καθ΄οιονδήποτε τρόπο θεατρικό έργο ή θεατρική σκηνή για να ασκήσω οποιουδήποτε είδους σεξουαλική, σωματική, ψυχολογική ή άλλη βία σε συνάδελφο μου, πολλώ δε μάλλον για να τον τραυματίσω.»

Με την κατάθεση του έγγραφου υπομνήματος από το γνωστό ηθοποιό ολοκληρώνεται η προκαταρκτική εξέταση και πλέον αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για την άσκηση ή μη της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

 ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών έφτασαν νέες καταγγελίες σε βάρος γνωστού σεναριογράφου.

Οι καταγγελίες αφορούν σεξουαλική βία σε βάρος γυναικών. Η σοβαρότερη αφορά επίθεση σε βάρος γυναίκας στο σπίτι του το 2007.

Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει τάχιστα την υπόθεση προκειμένου να μην παρέλθει ο χρόνος παραγραφής των 15 ετών που αφορά τις κακουργηματικές πράξεις.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/04/2021

Ελλάδα