Ελλάδα

Φόβος και τρόμος στα Πατήσια – Τρεις άγριες δολοφονίες σε 1,5 μήνα

23.04.2021 | 17:26 Eνσωμάτωση

Νεκρός βρέθηκε χθες ηλικιωμένος σε διαμέρισμα επί της οδού Πατησίων 141 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το θύμα, ηλικίας 77 ετών, εντόπισε δεμένο μέσα στο διαμέρισμά του η ελληνική αστυνομία.

Τρόμος στα Πατήσια

Ζούνε μόνοι, είναι αβοήθητοι και είναι στόχος ληστών. Τρία εγκλήματα στην περιοχή των Πατήσιων τον τελευταίο ενάμιση μήνα με θύματα ηλικιωμένους έχουν συγκλονίσει την άλλοτε καλή γειτονία του κέντρου της Αθήνας, που πλέον έχει γίνει άντρο εγκληματιών που δρουν ανενόχλητοι δολοφονώντας γερόντους για τις συντάξεις του.

Τρία εγκλήματα σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων
Ήταν στις 8 Μαρτίου όταν η 84χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή από ασφυξία, πεσμένη μπρούμυτα μέσα στο σπίτι της στην οδό Μηλιαράκη 46 στα Κάτω Πατήσια. Το διαμέρισμα ήταν άνω κάτω, με τις έρευνες της αστυνομίας να στρέφονται σε ληστεία.

Ένα μήνα και δέκα ημέρες αργότερα σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου, γείτονες εντοπίζουν 90χρονο ηλικιωμένο νεκρό μέσα στο σπίτι του στην οδό Γρηγορίου Κυδωνιών 5.

Ο 90χρονος που ζούσε μόνος, βρέθηκε δεμένος πισθάγκωνα και φιμωμένος, ενώ το έγκλημα ενδέχεται να είχε τελεστή αρκετές μέρες νωρίτερα, αφού ο ηλικιωμένος είχε αρκετό καιρό να δώσει σημεία ζωής.

Τρεις μέρες μετά και σε απόσταση 1 χιλιομέτρου, γείτονες εντοπίζουν δολοφονημένο 77χρονο συνταξιούχο μέσα στο σπίτι του στην Πατησίων.

Αν και τον ακούσαν να καλεί σε βοήθεια το προηγούμενο βράδυ και κάλεσαν την αστυνομία, δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους δράστες.

Τα χαρακτηριστικά των τριών εγκλημάτων είναι κοινά με τα θύματα να είναι ηλικιωμένα και άνω των 77 ετών, να ήταν δεμένα και φιμωμένα και να ζουν μόνα τους, έκτος από την 84χρονη που κατά διαστήματα ζούσε με τον γιό της.

Οι αρχές εξετάζουν αν τα τρία εγκλήματα που είχαν στόχους τους ηλικιωμένους και τις συντάξεις τους να έχουν γίνει από τους ίδιους δράστες, οι οποίοι έχουν χτυπήσει στην ίδια περιοχή σε ακτίνα 2,5 χιλιομέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/04/2021