Ελλάδα

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεων για το Πάσχα

23.04.2021 | 13:05 Eνσωμάτωση

Οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει και πλέον η κυβέρνηση κλείνει κάθε χαραμάδα για όσους τυχόν σκέφτονται να ξεγελάσουν τις αρχές για να μετακινηθούν εκτός νομού.

Το σχέδιο θα έχει ισχύ μέχρι τις 10 Μαΐου και προβλέπει μείωση και των εξαιρέσεων μετακίνησης σε διαφορετική περιφέρεια.

Κατ’ αρχήν όσοι πράγματι δικαιολογήσουν την έξοδό τους θα πρέπει μέσα σε 48 ώρες να επιστρέψουν. Θα υπάρχουν έλεγχοι και στις εξόδους και στις εισόδους στα διόδια.

Με υπουργική απόφαση αναστέλλεται η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία μετακίνησης, για θέματα υγείας θα απαιτείται έγγραφο μόνο από δημόσια δομή, η μετάβαση σε κηδεία θα γίνεται μόνο με ληξιαρχική πράξη θανάτου, ενώ για μετάβαση σε μόνιμη κατοικία με το Ε9 η μετάβαση θα είναι εφάπαξ και χωρίς επιστροφή.

Στο στόχαστρο μπαίνουν οι ψεύτικες βεβαιώσεις μετακίνησης.

Τα πρόστιμα θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερά. Αν εργαζόμενος παρουσιάσει χαρτί μετακίνησης, ενώ αποδειχθεί από την ΕΡΓΑΝΗ ότι είναι σε άδεια, θα πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ για αναίτια μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή δήλωση, δηλαδή σύνολο 800 ευρώ.

Η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας αγορά των self-tests

Η κυβέρνηση προχωρά σε απευθείας αγορά των self-tests χωρίς μεσάζοντες. Σήμερα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA η κυβέρνηση εξασφάλισε την αγορά τους στη μισή τιμή από το φθηνότερο μεσάζοντα.

Επίσης, τη Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα μετά το Πάσχα self-test θα μπορούν να πάρουν από τα φαρμακεία όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, με εξαίρεση τους εκπαιδευτικούς καθώς τα σχολεία που θα είναι κλειστά και τους ένστολους που έχουν εμβολιαστεί.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 23/04/2021