Ελλάδα

Χανιά: Εκταφή ηλικιωμένης για τα αίτια θανάτου της – Στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ ιδιωτικός οίκος ευγηρίας

22.04.2021 | 21:41

Σε μια σκοτεινή υπόθεση στην Κρήτη με εντολή του εισαγγελέα θα διερευνηθεί η υπόθεση 68 θανάτων ηλικιωμένων, μέσα σε 1 χρόνο, που όλοι φιλοξενούνταν στην ίδια δομή και έφυγαν από την ζωή από την ίδια αιτία θανάτου...

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει ιδιωτικός οίκος ευγηρίας στα Χανιά μετά από καταγγελίες για θανάτους ηλικιωμένων και ελλειπή φροντίδα.

Με εισαγγελική εντολή διατάχθηκε εκταφη ηλικιωμένης γυναίκας για να διπιστωθούν τα αίτια θανάτου της, ενώ διέμενε στη συγκεκριμένη δομή στα Χανιά.

Η εκταφή έγινε παρουσία των ιατροδικαστών Ρεθύμνου και της Αστυνομίας.

Στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας είχαμε 68 θανάτους μέσα σε 12 μήνες, αριθμός θανάτων πενταπλάσιος απο αυτόν που συνηθίζουμε να έχουμε σε γηροκομεία.

Το πρωί οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή μιας σορού ηλικιωμένης γυναίκας που απεβίωση πριν από 11 μήνες για να εξακριβώσουν τα αίτια θανάτου. Αυτό που θα διευρευνήσουν είναι αν υπάρχουν κατάγματα στα οστά.

Ο Εισαγγελέας ζητά από τα ληξιαρχεία όλης της Κρήτης τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη δομή από 1/1/20 ως 23/3/21 με τις ιατρικές γνωματεύσεις που τις συνοδεύουν.

Σε όλες αναγράφεται ως αιτία θανάτου η ανακοπή καρδιάς και φέρουν όλες την υπογραφή του ίδιου γιατρού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 22/04/2021

Ελλάδα