Υγεία

Σήμα κινδύνου από τα λύματα: Εκρηκτική αύξηση στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο

21.04.2021 | 06:41 Eνσωμάτωση

Εκρηκτική αύξηση του ιικού φορτίου έδειξαν οι μετρήσεις στα λύματα σύμφωνα με την έκθεση του εθνικού δικτύου επιδημιολογίας λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με αυτήν, παρατηρείται αύξηση κατά 360% στο ιικό φορτίο στον Άγιο Νικόλαο.

Την εβδομάδα 12-18 Απριλίου 2021 παρατηρήθηκαν σταθεροποιητικές ή οριακές μεταβολές σε σχέση με την εβδομάδα 5 – 11 Απριλίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των 8 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ.

Σημαντικά αυξητικές τάσεις παρατηρήθηκαν σε 3 από τις 11 περιοχές που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο (+120%), στην Περιφέρεια Αττικής (+171%) και στον Άγιο Νικόλαο (+360%).

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Αντώνης Ζερβός, δήμαρχος Αγίου Νικολάου, σημείωσε ότι η κατάσταση στην περιοχή δεν είναι ανησυχητική παρά τα κρούσματα που έχουν βρεθεί, ωστόσο «θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε πάρα πολύ».

«Η αύξηση του ιικού που ποσοστιαία μπορεί να μπορεί να είναι τεράστια όπως εμφανίζεται από τις μετρήσεις που γίνονται, σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι η αντίστοιχη».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στον Άγιο Νικόλαο τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι 34, με τον κ. Ζερβό να παραμένει καθησυχαστικός.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 21/04/2021