Ελλάδα

Θέρμη Θεσσαλονίκης: Πανδαιμόνιο με μαθητή που εισέβαλε με το ζόρι στην τάξη χωρίς self test

20.04.2021 | 20:09

O 17χρονος μαθητής της Δευτέρας Λυκείου στέκεται ολομόναχος στην αυλή του σχολείου… και αρνείται να αποχωρήσει από τον αυλειο χώρο. Εμμένει στην απόφαση του να μην υποβληθεί σε σελφ τεστ για τον κορωνοϊό. Μάταια ο διευθυντής του εξηγεί τη διαδικασία, ΚΑΙ τελικά τον καλεί να αποχωρήσει.

«Ο μαθητής μπήκε στο προαύλιο από άλλη είσοδο, θα υποχρεωθώ να εφαρμόσω το νόμο».

Και χθες ο μαθητής πήγε πάλι στο σχολείο χωρίς την προβλεπόμενη βεβαίωση αρνητικού σελφ τεστ. Ο διευθυντής δεν του επέτρεψε να μπει για μάθημα και ενημέρωσε την αστυνομία η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο .

Στο σχολείο έσπευσε ο πατέρας του, ο οποίος ανήκει στην ίδια ομάδα αρνητών σελφ τεστ του Ευόσμου, που αυτοαποκαλούνται ως « θεματοφύλακες του Συντάγματος» . Όπως είπε ο διευθυντής του σχολείου ο πατέρας του μαθητή τον έβρισε με χυδαίους χαρακτηρισμούς .

Ο κ. Μάρκου κάλεσε την αστυνομία και κατέθεσε μήνυση κατά του πατέρα , ο οποίος και συνελήφθη για τα  αδικήματα της απειλής, της εξύβρισης, της διέγερσης σε ανυπακοή και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας. Την ώρα που ο μαθητής βρισκόταν στην αυλή του 1ου λυκείου Θέρμης ο 58χρονος πατέρας του, περνούσε  το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Λίγη ώρα πριν από τις 12 αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να οριστεί δικάσιμος.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές Αρχές και ζητήθηκε από την αστυνομία η διερεύνηση του . Όλη την προηγούμενη εβδομάδα που είχαν ξεκινήσει τα σελφ τεστ στα λύκεια ο νεαρός μαθητής δεν είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/04/2021

Ελλάδα