Ελλάδα

Θέρμη: Μαθητής εισέβαλε αυθαίρετα στην τάξη χωρίς self test

20.04.2021 | 17:06 Eνσωμάτωση

Είναι η δεύτερη ημέρα που ο 17χρονος μαθητής της δευτέρας Λυκείου στο 1ο γενικό λύκειο στην Θέρμη πάει στο σχολείο του χωρίς σελφ τεστ.

«Ο μαθητης μπήκε στο προαύλιο από άλλη είσοδο εάν θέλει να μπει στην ταξη θα υποχρεωθω να εφαρμόσω τον νόμο».

Όταν ο μαθητής μπήκε στην τάξη αναβλήθηκε το μάθημα για όλους την ίδια ώρα ο πατέρας του ήταν στο αυτόφωρο.

Ο πατέρας του παιδιού είχε παει και στο σχολείο. Σύμφωνα με τον διευθυντή άρχισε να τον βρίζει με χυδαίους χαρακτηρισμούς.

Ο διευθυντής του σχολείου δεν επέτρεψε στο παιδι να μπει στην αίθουσα για μάθημα και ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία βρισκόταν από νωρίς έξω από το σχολείο.

Στον πατέρα που αφέθηκε ελεύθερος θα οριστεί δικάσιμος. Του ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, απειλή και εξύβριση, απείθεια και διέγερση σε ανυπακοή.

«Το Σύνταγμα λέει άλλα, και για το καλό των υπολοίπων λέει το Σύνταγμα ότι δεν είναι υποχρεωτική η ατομική ευθύνη για το καλό των υπολοίπων. Έτσι λέει το Σύνταγμα, εγώ δεν τα λέω. Την αντίρρηση αυτού του παιδιού την καταθέσαμε από Δευτέρα εγγράφως στο σχολείο με αριθμό πρωτοκόλλου και όλα αυτά. Καταλάβατε; Εγώ γιατρός δεν είμαι, οι γιατροί που λένε, λένε ότι κάτι περιέχει. Αφήστε το περιβάλλον το λογικό, που τα πετάμε στα σκουπίδια, αυτό; Ούτε αυτό το αναφέρει κανένας.»

Συνολικά 228 σχολεία έχουν κρούσμα, 700 τμήματα έχουν κλείσει, 33 σχολεία είναι ολόκληρα κλειστά.
To 4ο Λύκειο Λαμίας είναι ένα από τα σχολεία που μετά από μπαράζ κρουσμάτων έκλεισε.

«Λογικά το πρώτο πρέπει να ήταν περίπτωση παιδιού που είχε μολυνθεί πριν ανοίξουν τα σχολεία, αφού το εκδήλωσε την Τετάρτη… Δεν είχε συμπτώματα την Τετάρτη, την Πέμπτη άρχισαν τα συμπτώματα. Τα άλλα δύο προφανώς προέκυψαν τις ημέρες που ανοίξαμε, μπορεί στο σχολείο, μπορεί και στις μεταξύ τους συναναστροφές μετά και πριν το σχολείο.  Το σχολείο είναι σε αναστολή λειτουργίας συνολικά, και ξεκινάμε τηλεκπαίδευση από αύριο σε όλους του μαθητές, σε όλα τα τμήματα.»

Στον εισαγγελέα Λάρισας ανατέθηκε η μήνυση που κατέθεσε μητέρα κατά διευθυντή και δύο καθηγητών στο ΕΠΑΛ επειδή λέει πως το τεστ είναι βασανιστήριο για τα παιδιά. Από την άλλη οι καθηγητές κάνουν λόγο για παράλογες και παράνομες συμπεριφορές.

Ο κ. Παναγιώτης Μάρκου, Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Θέρμης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το εν λόγω περιστατικό. Αποκάλυψε μάλιστα ότι ο πατέρας του έφηβου του υπέβαλε μήνυση το περιεχόμενο της οποίας δεν γνωρίζει.

«Το ζητούμενο είναι ότι εμείς ως εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ασφάλεια των παιδιών και τη διαδικασία την εκπαιδευτική. Όπως ξέρω ότι τα λύκεια έχουν να λειτουργήσουν ειδικά στη Θεσσαλονίκη από τις 2 νοεμβρίου. Έτσι μια βδομάδα λειτουργήσαμε.

Την προηγούμενη Δευτέρα ήρθε χωρις σελφ τεστ, του αναφέραμε ότι δεν επιτρέπεται. Και το πήραν το παιδί και έφυγε. Έτσι αυτό τώρα επαναλήφθηκε αυτή τη Δευτέρα. Δεν έχουμε άλλα τέτοια περιστατικά.

Οι μαθητές και οι γονείς είναι πάρα πολύ συνεργάσιμοι πάρα πολύ υπεύθυνοι και οι καθηγητές το ίδιο και προσπαθούμε και μέσα στην τάξη και μέσα στο προαύλιο να τηρούμε έτσι το μέτρο τους να έχουμε όσο το δυνατόν μικρότερες πιθανότητες να υπάρξει διασπορά».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 20/04/2021