Ελλάδα

Πάσχα στο μπαλκόνι και φέτος, όπως και πέρυσι

20.04.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Στην εκκλησία όπως όλα δείχνουν θα πάμε και την Μεγάλη εβδομάδα και το βράδυ της Ανάστασης έστω και νωρίτερα για πρώτη φορά στα χρονικά, Πάσχα όμως θα κάνουμε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας ή στην καλύτερη περίπτωση σε κάποιο εξοχικό εντός των ορίων της Αττικής.

Τα σενάρια για το άνοιγμα των μετακινήσεων εκτός νομού, φαίνεται ότι μπήκαν οριστικά στο συρτάρι.

Καταλύτης για την απόφασή των ειδικών είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οι αριθμοί των διασωληνωμένων, των εισαγωγών και των νεκρών έβαλαν φρένο σε όλους όσοι υπολόγιζαν να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Οι ειδικοί φοβούνται την διασπορά του ιού στα χωριά και τα νησιά, όμως υπάρχει και η αντίθετη άποψη.

Ο καλός καιρός και η μετακίνηση εκτός των τειχών θα βοηθούσε στην αποκλιμάκωση της μετάδοσης του ιού που γίνεται περισσότερο πια μέσα στα σπίτια.

Με άρωμα Χριστουγέννων το ψήσιμο του οβελία

Το σίγουρο είναι πως το ψήσιμο του οβελία θα έχει… άρωμα Χριστουγέννων. Και αυτό διότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προτείνει το Πασχαλινό τραπέζι να θυμίζει …ρεβεγιόν.

Θα επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με τον κωδικό «6», έτσι φαίνεται πως τυχεροί είναι όσοι διαθέτουν εξοχικό εντός νομού.

Θα επιτρέπεται συναθροίσεις δύο ή τριών οικογενειών, με τη σύσταση της επιτροπής να μην έρθουμε σε επαφή με νέα άτομα.

Από την επιτροπή εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο να αλλάξει ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας, να παραταθεί δηλαδή τις ημέρες των γιορτών και μετά τις 21:00 το βράδυ.

Για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι θυσίες όλων μας εδώ και έξι μήνες έχουν πάει χαμένες, από μία κυβέρνηση που δεν ενίσχυσε το δημόσιο σύστημα υγείας και δεν έκανε τίποτα για τις εστίες υπερμετάδοσης» σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Πρώτα ο πρωθυπουργός αποφασίζει για το Πάσχα. Μετά διαπραγματεύεται. Στη συνέχεια το Μαξίμου θα πιέζει τους ειδικούς να επικυρώσουν τα τετελεσμένα. Και στο τέλος η πανδημία συνεχίζει απτόητη» αναφέρει από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής.

Το μεγάλο στοίχημα παραμένει και για την κοινωνία αλλά και για την βαριά βιομηχανία του τουρισμού να μην μπει σε κίνδυνο το καλοκαίρι με την επίσημη έναρξη να είναι κλειδωμένη για τις 14 Μαΐου

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2021