Ελλάδα

Πάσχα: Πώς θα εορταστεί φέτος – Τι αλλάζει

20.04.2021 | 13:10 Eνσωμάτωση

«Ιερός συμβιβασμός» μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τον τρόπο λειτουργείας των εκκλησιών το Πάσχα.

Από το πρωί συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος για να αποφασίσει πώς θα εορταστεί το φετινό Πάσχα. Η συνεδρίαση έρχεται μετά τον συμβιβασμό του αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό, οι οποίοι μετά από συνάντησή τους σε εκδήλωση στη Βουλή, βρήκαν την «χρυσή τομή».

Όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο αρχιεπίσκοπος, το Πάσχα θα εορταστεί στις πόλεις με μέτρα και παρουσία πιστών με περιορισμούς.

«Όχι» σε Πάσχα στο χωριό

Ήδη, έχει μπει οριστικό τέλος στα σενάρια για Πάσχα στο χωριό. Οι πιστοί θα γιορτάσουν στον τόπο διαμονής τους και στις πόλεις τα μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού θα τηρηθούν ευλαβικά.

Ένας στόχος είναι η αξιοποίηση των προαύλιων χώρων των ναών, καθώς όπως αποκάλυψε και ο αρχιεπίσκοπος, η περιφορά του επιταφίου θα γίνει γύρω από τους ναούς, ενώ συζητάται η αναστάσιμη ακολουθία να κορυφωθεί στις 21.00 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Διχασμός στην Εκκλησία για την Ανάσταση

Αντίθετος με αυτό το ενδεχόμενο είναι ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, καθώς υποστηρίζει ότι θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο συνωστισμό.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας η Ιερά Σύνοδος έχει ήδη προτείνει ο ανώτατος αριθμός των ατόμων εντός των μεγάλων ναών να είναι τα 100 άτομα, καθώς επίσης και να ισχύει η αναλογία ένας πιστός ανά 15 τ.μ. εντός κλειστού χώρου.

Σήμερα, το επιτρεπόμενο όριο είναι ένα άτομο ανά 25 τ. μ με ανώτατο αριθμό πιστών τα 20 άτομα στους μεγάλους ναούς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2021