Ελλάδα

Γεωργιανή πωλούσε πλαστές βεβαιώσεις Covid σε αποκλειστικές νοσοκόμες

20.04.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Πλαστές βεβαιώσεις μοριακών και rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα πλαστογραφούσε στο σπίτι της στο κέντρο της Αθήνας μία 33χρονη από την Γεωργία και τις πουλούσε έναντι αμοιβής σε συμπατριώτισσες της που ήθελαν να εργαστούν ως αποκλειστικές σε νοσοκομεία της Αττικής.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν το προσωπικό ασφαλείας του νοσοκομείου της Νίκαιας ανακάλυψε ότι δύο γυναίκες από τη Γεωργία που επιχείρησαν να μπουν σε δωμάτιο ασθενών ως αποκλειστικές νοσοκόμες κατείχαν πλαστές βεβαιώσεις.

«Διαπιστώσαμε ότι πολλά από τα τεστ που ερχόντουσαν ήταν από τον ίδιο φορέα. Όταν είδαμε ότι είναι από τον ίδιο φορέα ο οποίος φορέας ήταν αρκετά απομακρυσμένος από το νοσοκομείο μας κίνησε την περιέργεια» τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας, Τάσος Μύτογλου.

Αμέσως ενημερώθηκε το τμήμα ασφαλείας της Νίκαιας και ξεκίνησε η έρευνα.

«Από εκεί και πέρα ξεκινήσαμε να ψάχνουμε το τι συμβαίνει και πως και καλέσαμε το φορέα τηλεφωνικά και του είπαμε έχουμε έναν αριθμό τάδε ο οποίος αντιστοιχεί σε κάποιο όνομα που έχουν κάνει το τεστ εκεί. Το όνομα δεν ήταν αυτό που βλέπαμε εμείς στο χαρτί οπότε καταλάβαμε ότι κάτι τρέχει» συμπλήρωσε ο κ. Μύτογλου.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η 30χρονη από τη Γεωργία είχε προμηθεύσει τον τελευταίο ενάμιση μήνα πλαστές βεβαιώσεις σε τουλάχιστον 50 γυναίκες που ήθελαν να εργαστούν ως συνοδοί ασθενών και τις οποίες μάλιστα πουλούσε έναντι 10 ευρώ τη μία.

«Μπορούσε τα πράγματα να είναι πολύ επικίνδυνα δηλαδή να είχαν τον ιό Covid και με τις πλαστές βεβαιώσεις να διέσπειραν τον ιό και ειδικά μέσα σε νοσοκομεία. Γίνεται και περαιτέρω έρευνα από τους συναδέλφους μου για να εξακριβώσουν πιθανόν που έχουν πάει αυτές οι βεβαιώσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος Αστυνομικών Πειραιά Σπύρος Λιότσος.

Οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για πλαστογραφία και παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοιό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2021