Ελλάδα

Απτόητοι οι νεαροί που συνεχίζουν τα κορωνοπάρτι

20.04.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Για τέταρτη νύχτα σε πλατείες της Αθήνας στήθηκαν υπαιθρια πάρτι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη κατακλύστηκε και πάλι από εκατοντάδες νέους που διασκέδαζαν σχεδόν ο ένας πάνω στον άλλον.

Ενας από τους εκατοντάδες που βρέθηκαν σε πάρτι της πλατείας μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS. Για μάσκες και αποστάσεις ούτε λόγος. «Άλλοι τις είχαν στα αυτιά κρεμασμένες, άλλοι στο σαγόνι. Πώς να φορέσουν μάσκες αφού έπιναν ποτά; Λένε είμαστε ανεύθυνοι και δεν προσέχουμε. Προσέχουμε αλλά δεν προσέχω τον άλλον που είναι 25 χρονών. Μια ίωση είναι τρεις μέρες εντάξει οκ» ανέφερε ένας από τους θαμώνες της πλατείας.

«Βράζει» η Αττική

Κι ενώ μέχρι τώρα φαινόταν να υπάρχει σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα, τις τελευταίες ημέρες μέσα από τα λύματα φαίνεται σταδιακή αύξηση, ειδικά στην Αττική.

Τα σημερινά στοιχεία είναι ενδεικτικά καθώς το λεκανοπέδιο καταγράφει αυξηση 171%!

Προβληματισμένοι και φοβισμένοι είναι κάτοικοι στην Κυψέλη, καθώς τα νυχτερινά πάρτι έχουν γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια.

«Αν είχα τρόπο να φύγω θα έφευγα, νοικιασμένο είναι το σπίτι. Φοβάμαι να περάσω από την πλατεία, γιατί φοράω μάσκα και θα φάω ξύλο. Όταν βλέπεις 300-400 άτομα να μη φοράνε κι εσύ περνάς με μάσκα, τους προκαλείς» υποστήριξε κάτοικος της περιοχής.

Από τα ξημερώματα της Τρίτης  και πάλι τα συνεργεία του δήμου κλήθηκαν να καθαρίσουν την πλατεία, η οποία ήταν γεμάτη με πεταμένα μπουκάλια και πλαστικά.

Μοντέλο «Βαρνάβα» και σε άλλες πλατείες ετοιμάζει η ΕΛ.ΑΣ.  

Η απουσία της αστυνομίας και χθες το βράδυ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη ήταν ηχηρή ωστόσο αυτή την ώρα ειδική ομάδα για την τήρηση των μέτρων βρίσκεται στον πεζόδρομο της Βεάκη στο Περιστέρι.

Έχουμε μία επιχείρηση πλέον της αστυνομίας εκτός από την πλατεία Βαρνάβα στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στην οδό βεάκη όπου έχουμε δει ότι το τελευταίο τριήμερο έχουν έχουν γίνει πάρα πολλά υπαίθρια πάρτυ.

Από τις περίπου από τις 5 το απόγευμα μια μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη δυνάμεις από πολλές υπηρεσίες του σώματος βρίσκονται στο συγκεκριμένο σημείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 20/04/2021