Ελλάδα

Όλη η Ελλάδα ένα… κορωνοπάρτι για ένα ακόμα βράδυ

19.04.2021 | 17:32

Από την Κυψέλη και το Περιστέρι, έως το Βόλο και τη Ρόδο, ένα ατελείωτο κορωνοπάρτι έγινε η χώρα το βράδυ της Κυριακής, που οδήγησε σε απέραντους σκουπιδότοπους τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Από τη μία πλευρά ο τριήμερος αστυνομικός κλοιός στην πλατεία Βαρνάβα και από την άλλη το διήμερο ξεφάντωμα με φώτα και χορούς στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.

Υπό τους ήχους των τραγουδιών που έβαζε ο dj εκατοντάδες νεαροί χωρίς μάσκες ξεφάντωναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στο κυκλοφοριακό έμφραγμα που θύμιζε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν εγκλωβίστηκε μέχρι και ασθενοφόρο.

Ίδια εικόνα είχε καταγραφεί στην πλατεία και τα ξημερώματα του Σαββάτου με περίπου 3.000 άτομα να διασκεδάζουν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας μέχρι πρωίας.

Το αδιαχώρητο και στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι, όπου βίντεο δείχνουν νεαρές κοπέλες να λικνίζονται πάνω στα καπό των αυτοκινήτων.

Απίστευτες εικόνες συνωστισμού παρατηρήθηκαν και στο Βόλο, όπου παρατεταγμένα αμάξια έπαιζαν μουσική και εκατοντάδες άτομα με ποτά στα χέρια διασκέδαζαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπως και στην Πάτρα και τη Ρόδο.

Η επόμενη ημέρα βρήκε την εικόνα της πρωτεύουσας αποκαρδιωτική. Ένα απέραντο σκουπιδότοπο, τον οποίο πάσχιζαν να καθαρίσουν τα συνεργεία καθαρισμού με το πρώτο φως της ημέρας.

Μπαλάσκας: Η Αστυνομία αδυνατεί να φυλάξει όλες τις πλατείες

 

Στη δυσκολία που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία να φυλάξει όλες τις πλατείες αναφέρθηκε μιλώντας στο LIVE NEWS ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, αν η Ελληνική Αστυνομία ήθελε να περιφρουρήσει τις πλατείες όπου σημειώθηκαν τα κορωνοπάρτι θα μπορούσε, όπως συνέβη στην πλατεία Βαρνάβα, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι είναι πολύ δύσκολο με αυτές τις συνθήκες να επιληφθεί η Αστυνομία. «Η νεολαία μαζικά κατευθύνεται στις πλατείες, όπου λειτουργούν ως κλαμπ, όμως μαζί εκεί βρίσκονται και άλλοι που επιδιώκουν άλλα πράγματα» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 19/04/2021

Ελλάδα