Κόσμος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το στήριγμα της Ελισάβετ, η πικρία για την Ελλάδα και η… ρομαντική φιλία

19.04.2021 | 10:03 Eνσωμάτωση

Την επόμενη μέρα στην βρετανική βασιλική οικογένεια μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, ανέλυσε στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» ο Χρήστος Ζαμπούνης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, πλέον το κύριο σενάριο είναι να πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ και να την διαδεχθεί ο Κάρολος. «Δεν βλέπω να υπάρχουν πρωτοβουλίες απομάκρυνσης από τον θρόνο» είπε.

Όπως ανέφερε, η Βρετανία θα έχει εθνικό πένθος για 8 ημέρες, ενώ η βασίλισσα θα αργήσει να επιστρέψει στα καθήκοντά της

«Η Βασίλισα Ελισάβετ είναι 94ων, μεθαύριο θα γίνει 95. Ο άνθρωπος που ήταν στήριγμά της για 73χρόνια ανεχώρησε για τα ουράνια. Το φέρετρο του Φίλιππου τοποθετήθηκε σε μια συγκεκριμένη κρύπτη, και όταν πεθάνει η Ελισάβετ, θα τα πάνε σε μια διπλανή τα φέρετρα, για να ταφούν μαζί» σημείωσε.

Ακόμα, ο Χρήστος Ζαμπούνης, απάντησε γιατί ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν μιλούσε για την ελληνική του καταγωγή.

«Η σιωπή του για την καταγωγή του, είχε και ψυχολογικούς λόγους. Ο πατέρας του, πρίγκιπας Ανδρέας είχε καταδικαστεί σε θάνατο λόγω, μετά την μικρασιατική καταστροφή. Ο Φίλιππος ήταν ένας άπατρις νέος που πήγαινε από συγγενή σε συγγενή, για να καταλήξει στην Αγγλία» εξήγησε.

Παράλληλα, σχολίασε την παρουσία της Πέννυ, στην κηδεία του Φίλιππου, της μοναδικής κοινής θνητής, με την οποία ο εκλιπών διατηρούσε «μια ρομαντική φιλία που δεν ενοχλούσε την Ελισάβετ».

Τέλος, ο Χρήστος Ζαμπούνης, παρατήρησε ότι η βασιλική οικογένεια υποδέχθηκε με ψυχρότητα τον πρίγκιπα Χάρι.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 19/04/2021