Ελλάδα

Lockdown: Τέλος στην επταήμερη καραντίνα κατά την είσοδο στην Ελλάδα – Ποιες χώρες αφορά

19.04.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Οι υπήκοοι της Σερβίας μπορούν από σήμερα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα είτε αεροπορικώς είτε οδικώς από τις συνοριακές διαβάσεις του Προμαχώνα και της Νυμφαίας στη Βουλγαρία. Τέλος και στην 7ήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από συγκεκριμένες χώρες.

Άνοιγμα στον τουρισμό κάνει η Ελλάδα με τη νέα ταξιδιωτική οδηγία που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοίνωσε στο επιβατικό κοινό τη νέα παράταση των αεροπορικών οδηγιών πτήσεων εσωτερικού/εξωτερικού (Covid-19 notams), καθώς και τη νέα notam σύμφωνα με την οποία η είσοδος στην Επικράτεια των μονίμων κατοίκων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ, επιτρέπεται χωρίς 7ήμερη καραντίνα:

Α) εφόσον έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα ή

Β) στην περίπτωση ολοκλήρωσης του εμβολιασμού για κορωνοϊό COVID-19 και προσκόμισης από αυτούς πιστοποιητικού εμβολιασμού, στην αγγλική γλώσσα, το οποίο έχει εκδοθεί από δημόσια αρχή, υπό την προϋπόθεση της παρόδου δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Ανοίγουν για τους τουρίστες τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας

Αίρεται από σήμερα η καραντίνα και για όσους φθάνουν ακτοπλοϊκώς στη χώρα μας, στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και πληρούν φυσικά συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Από τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας γίνεται από σήμερα η αρχή για το άνοιγμα του τουρισμού φέτος στην Ελλάδα.

Στα δυο λιμάνια αίρεται η καραντίνα για όσους φθάνουν ακτοπλοϊκώς και πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από τον αρμόδιο φορέα της χώρας προέλευσης τους ή η επίδειξη αρνητικού τεστ PCR έως και 72 ώρες προτού ταξιδέψει. Η υποχρέωση αυτή δεν ισχύει για παιδιά κάτω των 5 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/04/2021