Κόσμος

Διεθνή με τη «ματιά» του MEGA

15.04.2021 | 06:49 Eνσωμάτωση

Τις σημαντικότερες διεθνείς ειδήσεις παρουσίασε η Ελευθερία Νταβατζή στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

Πέθανε χθες στην ομοσπονδιακή φυλακή σε ηλικία 82 ετών ο Μπερνάρντ Μάντοφ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απάτη δισεκατομμυρίων με την εκτέλεση του σχήματος Ponzi.

Ο συγκεκριμένος είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 150 ετών για τη μεγαλύτερη οικονομική απάτη στις ΗΠΑ και ενδεχομένως στον κόσμος.

Υπογραμμίζεται ότι οι ζημιές που υπέστησαν θεσμικοί επενδυτές και μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως είχαν φτάσει τα 50 δισ. δολάρια.

Πότε ανοίγει ο ελληνικός τουρισμός;
Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, από την επόμενη εβδομάδα, οι τουρίστες θα εισέρχονται στη χώρα, χωρίς να τίθενται σε καραντίνα, αρκεί να έχουν εμβολιαστεί ή να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού.

Αρχικά, η επανεκκίνηση του τουρισμού θα αφορά αποκλειστικά τους ταξιδιώτες από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι γίνεται με τα εμβόλια
Η Υγειονομική Υπηρεσία της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει τα σχέδιά της για την έναρξη του εμβολιασμού με το σκεύασμα της εταιρείας Johnson & Johnson μετά τις αναφορές για εμφάνιση σπάνιων θρομβοεμβολών, παρόμοιων με εκείνες που έχουν αναφερθεί και σε άτομα στα οποία χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία σημείωσε ότι δεν θα ξεκινήσει τους εμβολιασμούς και θα περιμένει τα συμπεράσματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). Το εμβόλιο δεν έχει ακόμη χρησιμοποιηθεί στη Σουηδία, η οποία έχει παραλάβει 31.000 δόσεις.

Η Δανία θα σταματήσει οριστικά να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 λόγω της πιθανής παρενέργειας των θρομβώσεων, αναφέρουν την Τετάρτη μέσα ενημέρωσης στη χώρα επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η απόφαση θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την διαδικασία εμβολιασμών στη χώρα, μετέδωσε το δίκτυο TV 2.

Οι Pfizer/BioNtech θα παραδώσουν στην Ευρώπη 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τους κατά της Covid-19 αρκετές εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν.

Συνολικά 250 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα παραδοθούν το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, ανέφερε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η εξέλιξη έρχεται την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επανεξετάζουν το σχεδιασμό για τα εμβόλια της AstraZeneca και της Johnson & Johnson, τα οποία είναι πιθανό να συνδέονται με μικρό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής θρόμβωσης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 15/04/2021