Ελλάδα

Εν αναμονή των αποφάσεων για τις υπερτοπικές μετακινήσεις – «Κλειδί» τα self-tests

14.04.2021 | 00:56

Με το Πάσχα να βρίσκεται προ των πυλών, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στις αποφάσεις που αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση και θα αφορούν την ελευθέρωση των μετακινήσεων στη χώρα.

«Είμαστε μία εβδομάδα μακριά από τις αποφάσεις. Είναι καθοριστικός παράγοντας η εξέλιξη των κρουσμάτων», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ και τον Νίκο Φιλιππίδη, ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας ότι η κόπωση του κόσμου είναι δεδομένη.

«Επιθυμούμε να έχουμε σταδιακό άνοιγμα», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι κλειδί τόσο για το άνοιγμα των διαδημοτικών όσο και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων είναι τα self-tests.

Ακόμα δεν είναι γνωστό πώς θα λειτουργήσει ένα τέτοιο μοντέλο, ωστόσο η κυβέρνηση φαίνεται να έχει ως γνώμονα τη λειτουργία των λυκείων.

«Δύσκολο ζήτημα η εστίαση»

«Δύσκολο ζήτημα» χαρακτήρισε την εστίαση ο Στέλιος Πέτσας, ωστόσο με σύμμαχο τον καλό καιρό που επιτρέπει την χρήση εξωτερικών χώρων, αλλά και την απόφαση να δοθεί επιπλέον εξωτερικός χώρος στις επιχειρήσεις, φαίνεται πως οδεύουμε σε ένα άνοιγμα σύντομα.

Άγνωστο ωστόσο παραμένει αν η εστίαση θα ανοίξει πριν ή μετά το Πάσχα, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να κρίνουν την απόφαση.

Videos & Απoσπάσματα από ΒΑΒΕΛ - 14/04/2021

Ελλάδα