Ελλάδα

«Υπερόπλο» τα self test για το άνοιγμα της χώρας

13.04.2021 | 16:36 Eνσωμάτωση

Οι πολίτες που βλέπουν στην Θεσσαλονίκη τα κρούσματα να ξαναγεμίζουν τα νοσοκομεία τους ανησυχούν. Tην ίδια ώρα όμως πιέζει η κοινωνία και η οικονομία για βήματα ανοίγματος. Η εστίαση έχει κλειδώσει και το άνοιγμα τοποθετείται στις 10 Μαίου.

Από την Δευτέρα με το όπλο των self test αν φτάσουν στα φαρμακεία εγκαιρα οι καταναλωτές μπορεί να δουν άλλη μία αλλαγή στην καθημερινότητα. Το τρίωρο sms παραμένει αλλά οι πολίτες θα μπορούν να ψωνίζουν ελεύθερα χωρίς ραντεβού.

Η κυβέρνηση ποντάρει πολλά στο άνοιγμα που θα γίνει με ασφάλεια και για την ασφάλεια τα πάντα κρίνονται από το όπλο των σελφ τεστ στις κατηγορίες εργαζομένων που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Τα self test μπάινουν στην φαρέτρα και για το Πάσχα στο χωρίο. Σε μια ειδική πλατφόρμα οι πολίτες λένε οι πληροφορίες θα δηλώνουν το αποτέλεσμα αν είναι αρνητικοί με μία βεβαίωση στα χέρια θα φεύγουν για το χωρίο.

Όμως κάποιοι άλλοι ειδικοί ρίχνουν βόμβες και λένε πως ακόμα και αν κάποιος κάνει αξιόπιστα το σελφ τεστ αυτό μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό.

Ακόμα και αν τα σελφ τεστ λειτουργήσουν οι γιατροί φοβούνται πως το ρίσκο είναιι πολύ μεγάλο και δεν αξίζει να μπει σε δοκιμασία και πάλι το σύστημα Υγείας.

Τα στοιχεία προβληματίζουν. Tην Δευτέρα εντοπίστηκαν 1606 νέες μολύνσεις. Παράλληλα ανακοινώθηκαν 76 νεκροί ενώ 781 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η εικόνα στα νοσοκοεμία της Αθήνας παραμένει πολεμική.

Ο φόβος είναι πως ένα εφιαλτικό 4 κύμα μπορεί να ανατρέψει τα πάντα Και αυτό το τεταρτο κύμα είναι κοντά.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συμφωνούν πως τα στοιχεία τής τελευταίας εβδομάδας πριν την Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι καθοριστικά για τις όποιες αποφάσεις.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 13/04/2021