Ελλάδα

«Φύλλο και φτερό» το κινητό, ο υπολογιστής και το ΙΧ του Καραϊβάζ

13.04.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Ακόμα και στις φυλακές ερευνούν οι αρχές για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν πειστεί ότι οι δράστες της εκτέλεσης του δημοσιογραφου είναι επαγγελματίες που είχαν εντολή να εκτελέσουν ένα συμβόλαιο θανάτου.

Στις υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί δημοσιογραφικά ψάχνουν οι αστυνομικοί για το κίνητρο, και στα κινητά τηλέφωνα του δημοσιογράφου αναζητούν ενδεχόμενες απειλές

Η αδελφή του γνωστού δημοσιογράφου μίλησε στο μεγκα για την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον αδελφό της.

Οι αξιωματικοί του τμήματος δίωξης ανθρωποκτονιών εξετάζουν καρέ καρέ το οπτικό υλικό με τους δύο εκτελεστές. Το βίντεο που έχει παρουσιάσει το μεγκα, είναι μόνο ένα από τα τουλάχιστον τρία που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές. Σε αυτό έχουν καταγραφεί οι κινήσεις τους επτά περίπου λεπτά πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου, όμως οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό και από τη διαφυγή τους.

«Πήγα να παρκάρω και είδα το σώμα και νόμιζα ότι κάποιος λιποθύμησα. Σκέφτηκα να μην πάω το αυτοκίνητο εκεί κοντά του. Όταν προχώρησα είδα το αίμα να ρέει εκεί κοντά του» ανέφερε μάρτυρας.

Στο μικροσκόπιο της έρευνας έχει μπει και το σκούτερ που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές, το οποίο οι αρχές ακόμα αναζητούν, εξηγώντας πως μέχρι στιγμής φαίνεται ότι οι δράστες δεν το έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους αλλά το έχουν κρύψει, είτε σε κάποιο υπόγειο γκαράζ είτε σε κάποιο βαν που βρισκόταν σε κοντινή περιοχή.

Όπως ανέφερε ο Λεωνίδας Καρπερανάκος οι δράστες ήξεραν βήμα βήμα πώς θα πλησιάζουν το θύμα αλλά και πώς θα εξαφανιστούν.

Αυτό που πρέπει να ανακαλύψει η αστυνομία είναι το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες αλλά και το δρομολόγιο που έκανε ο Καραϊβάζ για να δουν αν τον παρακολουθούσε κάποιος.

Οι αρχές ερευνούν ακόμα και μέσα στις φυλακές κυρίως κατηγορούμενος για οργανωμένο έγκλημα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/04/2021