Πολιτική

Την επέκταση των self tests ανακοίνωσε η κυβέρνηση

12.04.2021 | 13:10

Στην καθιερωμένη σύσκεψη της Δευτέρας με τους λοιμωξιολόγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο εργαλείο των self test ανακοινώνοντας την επέκτασή του στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, στις μεταφορές, σε εργαζόμενους οι οποίοι μεταφέρουν φαγητό.

«Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους» λένε στην κυβέρνηση για την επιτυχία των self tests.

Συγκεκριμένα μέχρι χθες το βράδυ δηλώθηκαν παραπάνω από 245.000 ατομικά τεστ εκ των οποίων τα 613 ήταν θετικά, τα 359 μαθητών και τα 254 καθηγητών και προσωπικού.

«Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι 613 θετικοί ήταν ασυμπτωματικοί και σήμερα δεν θα ήταν σε καραντίνα αλλά στο σχολείο ή στην πλατεία ή οπουδήποτε» σημειώνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα που διέθεσε δωρεάν και άμεσα αυτά τα τεστ και να σας πω ότι για το δεύτερο διαγωνισμό που “τρέχει” ήδη για την προμήθεια 10 εκ επιπλέον τεστ, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 70 εταιρείες έναντι 31 στον πρώτο διαγωνισμό.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το πρωί στη σύσκεψη στο Μαξίμου ότι θα επεκταθεί η χρήση τους και σε άλλες ομάδες.

Έτσι προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα η διάθεσή τους σε ομάδες πολιτών που εκ των πραγμάτων έχουν συχνές επαφές με άλλους πολίτες όπως:

  • Εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο
  • Εργαζόμενοι στα super market
  • Οδηγοί στα Μέσα Μεταφοράς
  • Delivery

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι τα self tests δεν υποκαθιστούν τα rapid tests και τα μοριακά, αλλά είναι ένα επιπλέον χρήσιμο εργαλείο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/04/2021

Πολιτική