Πολιτική

Στην Βεγγάζη ο Δένδιας για σειρά επαφών με υψηλούς αξιωματούχους

12.04.2021 | 13:25 Eνσωμάτωση

Μετά την πρώτη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Λιβύη πριν από 7 ημέρες και την επαναλειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, σήμερα ο Νίκος Δένδιας επισκέπτεται τη Βεγγάζη, σηματοδοτώντας έτσι την αποκατάσταση των σχέσεων αλλά κα την ενίσχυση τους μεταξύ των Ελλάδας και Λιβύης.

Ο ΥΠΕΞ επισκέπτεται την Βεγγάζη, και για συμβολικούς λόγους, καθώς εκεί θα λειτουργήσει το ελληνικό προξενείο, ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών Ελλήνων που ζουν στη χώρα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται διαδοχικές συναντήσεις του Νίκου Δένδια με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Hussein Atiya Abdul Hafeez Al Qatrani, τον Δήμαρχο της Βεγγάζης Saqr Bujwari και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Aguila Saleh Issa.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, και οι περιφερειακές εξελίξεις. Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης.

Όλα αυτά ωστόσο συμβαίνουν την ώρα που ο μεταβατικός Λίβυος πρωθυπουργός με σύσσωμό το υπουργικό συμβούλιο και τους αναπληρωτές υπουργούς επισκέπτεται σήμερα την Κωνσταντινούπολη, για σειρά συζητήσεων με την τουρκική ηγεσία, και ενώ το τουρκολιβυκό μνημόνιο έχει τεθεί ανοιχτά ως ζήτημα προς την λιβυκή πλευρά από τον ίδιο τον Κυριακό Μητσοτάκη.

Τέλος, μέσα στο κλίμα των προκλήσεων ο Νίκος Δένδιας αναμένεται την Τετάρτη 14 Απριλίου να επισκεφτεί την Άγκυρα μετά την πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/04/2021