Κόσμος

Στα «χαρακώματα» Μόσχα και Κίεβο – Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Ντονμπάς

11.04.2021 | 13:28 Eνσωμάτωση

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας βρίσκονται και πάλι σε κρίσιμη καμπή. Η Μόσχα ενισχύει καθημερινά με στρατιώτες και άρματα μάχης την περιοχή του Ντονμπάς την ώρα που το Κίεβο ψάχνει στήριξη συμμάχων για να αντιμετωπίσει την Ρωσική απειλή. Στο πλευρό του Ουκρανού Προέδρου στάθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν. Την ίδια ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες με δύο πολεμικά πλοία στη μαύρη θάλασσα στέλνουν μήνυμα πως δεν θα μείνουν παρατηρητές των εξελίξεων.

Τα μαύρα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από την Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία ενισχύει καθημερινά με στρατιώτες και άρματα μάχης, τις περιοχές στα σύνορα με την Ουκρανία την ώρα που το Κίεβο αναζητά εναγωνίως συμμάχους για να αντιμετωπίσει την ρωσική απειλή.

Ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας βρήκε ευήκοα ώτα στην Τουρκία.

Μετά τα μέτωπα σε Λιβύη και Συρία ο Ταγίπ Ερντογάν επιλέγει και πάλι να βρεθεί απέναντι από την Ρωσία.

Η ανησυχία Ζελένσκι, που την περασμένη εβδομάδα έκανε έκκληση σε ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες για άμεση στήριξη, είναι διάχυτη παρά τα λόγια εμψύχωσης προς τους ουκρανούς στρατιώτες στο Ντονμπάς.

Ο Λευκός Οίκος υπό την διοίκηση Μπάιντεν δεν μένει πλέον με τα χέρια σταυρωμένα.

Το μήνυμα αυστηρών κυρώσεων εστάλη ξανά από το οβάλ γραφείο… προς το Κρεμλίνο

Εκτός από λόγια πάντως οι Ηνωμένες Πολιτείες περνούν και σε πράξεις. Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, σύμφωνα με αμερικανικά αλλά και τουρκικά μέσα, θα έχει διπλή παρουσία στη Μαύρη Θάλασσα, σε λίγες ημέρες… ξεκαθαρίζοντας στη Μόσχα πως η χώρα δεν θα μείνει απλώς παρατηρητής των εξελίξεων.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επίσης, δεν φαίνεται να έχει διάθεση για αστεϊσμούς. Μόλις εχθές ρωσικό μαχητικό MIG 31 προχώρησε σε αναγνώριση και υποχρέωσε σε αποχώρηση από τον εναέριο χώρο κοντά στη Ρωσία, αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους πάνω από τον ειρηνικό.

Εδώ και μία εβδομάδα όλες οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού βρίσκονται σε επιφυλακή με τις ασκήσεις ετοιμότητας να είναι συνεχείς.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 11/04/2021