Υγεία

«Ανεβάζει στροφές» η επιχείρηση Ελευθερία: Στόχος τέλη Μαΐου να εμβολιαστούν πολίτες κάτω των 60 ετών

11.04.2021 | 20:27

Τον Ιούνιο θα αρχίσουν να εμβολιάζονται οι 40άρηδες αποκάλυψε ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, αλλά και όλες οι ευπαθείς ομάδες. Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε νέα έκκληση στους πολίτες να πάνε να εμβολιαστούν.

Στροφές ανεβάζει η επιχείρηση Ελευθερία, με στόχο στα τέλη Μαΐου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τους πρώτους εμβολιασμούς των πολιτών κάτω των 60 ετών. Ο εμβολιασμός του λεγόμενου ενεργού πληθυσμού θα συμβάλλει καθοριστικά στο άνοιγμα της οικονομίας και της σταδιακής επαναφοράς σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται πολίτες από 60 έως 64 ετών, οι άνω των 70 ετών, άτομα με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για τα ραντεβού θα ανοίξει και για τα άτομα αυξημένου κινδύνου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι νέες εισαγωγές και διασωληνώσεις ασθενών με κορωνοϊό αφορούν ως επί το πλείστων πολίτες ηλικίας 40-60 ετών, καθώς οι μεγαλύτεροι προστατεύονται από το εμβόλιο.

Παρόλα αυτά, το 35% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει παραμείνει ανεμβολίαστο.

Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί συνολικά 2.224.484 δόσεις. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 1.477.004 άτομα και με τις δύο δόσεις 747.480 άτομα. Η κυβέρνηση εκτιμά πως το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών θα επηρεαστεί ελάχιστα από το ζήτημα της AstraZeneca.

Εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου, στις 10 Μάϊου θα έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 3.000.000 εμβολιασμοί. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι το 57% του πληθυσμού να είναι καλυμμένο εμβολιαστικά έως τα τέλη Ιουνίου.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 11/04/2021

Υγεία