Ελλάδα

Βιτριόλι: Να παραπεμφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας η 36χρονη ζητά ο Εισαγγελέας

09.04.2021 | 13:33

Εδώλιο για την 36ρονη που έριξε το βιτριόλι στην 35χρονη Ιωάννα προτείνει ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στο συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται να παραπεμφθεί σε δίκη για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Νούλης κατέληξε στο ότι η κατηγορούμενη ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα κι αυτό προκύπτει από τα στοιχεία των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ασφάλειας λόγω της ποσότητας και της πυκνότητας του υλικού.

Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή η μη της κατηγορουμένης σε δίκη θα έχει το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο θα αποφανθεί με βούλευμα του για επόμενες ημέρες.

Από τη σιωπή στη συγγνώμη
Η 35χρονη, που είναι προσωρινά κρατούμενη, φέρεται να ομολόγησε ενώπιον του ανακριτή ότι ήταν εκείνη που, πριν από περίπου ένα χρόνο, επιτέθηκε με βιτριόλι στην άτυχη Ιωάννα και ζήτησε συγνώμη για την πράξη της επιμένοντας πως δεν ήθελε να την σκοτώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορούμενη, μετέβη με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, στην ανακρίτρια και απολογήθηκε για όλα όσα την κατηγορούν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε πως ο λόγος που επιτέθηκε με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, ήταν ότι τη θεωρούσε υπεύθυνη για προσωπικό της ζήτημα.

Είναι η πρώτη φορά που η κατηγορούμενη μιλά για την υπόθεση καθώς όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη τον περασμένο Ιούνιο είχε επιλέξει να κάνει χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Αμέσως μετά την συμπληρωματική απολογία, η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στις φυλακές, όπου κρατείται από τις 16 Ιουνίου.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/04/2021

Ελλάδα