Κόσμος

Η Γαλλία σκέφτεται να δώσει άλλο εμβόλιο σε όσους έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση Astra Zeneca

09.04.2021 | 13:23

Η Γαλλία προσανατολίζεται να δώσει άλλο εμβόλιο σε όσους ήδη έχουν εμβολιαστεί με το AstraZenceca σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ την ίδια στιγμή o EMA αξιολογεί τις πληροφορίες για τους θανάτους τεσσάρων ανθρώπων μετά τον εμβολιασμό τους με Sputnik V.

Με άλλο εμβόλιο τύπου mRNA θα εμβολιαστούν στη Γαλλία όσοι είναι κάτω των 55 ετών και έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, όπως ανακοίνωσε η γαλλική Ανώτατη Αρχή για την Υγεία (Haute Autorité de Santé-HAS) προσθέτοντας ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να μεσολαβεί ένα διάστημα 12 εβδομάδων μεταξύ των δύο δόσεων.

Αυτό αφορά 533.000 ανθρώπους στη χώρα, σύμφωνα με την HAS.

Γιατροί στη Βραζιλία γεμίζουν γάντια με νερό για να μην νιώθουν μόνοι οι ασθενείς

Την ίδια στιγμή ραγίζει καρδιές η εικόνα από νοσοκομείο της Βραζιλίας που δείχνει πως μία νοσηλεύτρια προσπάθησε να αναπληρώσει την ανθρώπινη επαφή για τους απομονωμένους ασθενείς με κορωνοϊό.

Στη Βραζιλία, οι νοσοκόμες σε ένα νοσοκομείο βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να προσφέρουν αυτό το αίσθημα ανθρώπινης επαφής σε όσους έχουν προσβληθεί από τον ιό και παραμένουν μόνοι τους στις ΜΕΘ.

Δεν υπήρξε καμία τεχνολογία για να γίνει αυτό. Χρειάστηκαν μόνο δύο γάντια μιας χρήσης για να κάνουν το κόλπο. Τα γάντια δέθηκαν μεταξύ τους και γέμισαν με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, προσαρτήθηκε στο χέρι του ασθενούς, κάνοντάς τους να αισθάνονται ότι δεν είναι μόνοι.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 09/04/2021

Κόσμος