Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι – Θεία της κατηγορούμενης στο MEGA: «Ήταν αληθινή η συγνώμη της ανιψιάς μου»

09.04.2021 | 17:31 Eνσωμάτωση

Η κατηγορούμενη έχει επιστρέψει στις φυλακές και βρίσκεται σε θάλαμο καραντίνας, όπου θα παραμείνει για 14 ημέρες. Συνεχίζει να εργάζεται στις φυλακές, όπως κάνει από τις 5 Αυγούστου. Από την 1η Νοεμβρίου κάνει μεροκάματα στο χώρο παραλαβής και ταξινόμησης ρούχων, ενώ δε δέχεται επισκεπτήρια λόγω COVID και επικοινωνεί με την οικογένειά της στο τηλέφωνο.

Ο εισαγγελέας που εξετάζει την υπόθεση προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο να καθίσει η 36χρονη Έφη στο εδώλιο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, βασίζοντας την πρότασή του στα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα.

«Αληθινή η συγνώμη της ανιψιάς μου»

Η ζωή της άλλαξε για πάντα το πρωί της 20ης Μαΐου 2020, όταν δέχτηκε επίθεση στην είσοδο της ασφαλιστικής εταιρείας όπου εργαζόταν. Αφόρητοι πόνοι, πολλαπλά χειρουργεία, ένα μεγάλο γιατί και 10 μήνες σιωπής από την γυναίκα που βρέθηκε στο δρόμο της με το οξύ.

Ένα κουβάρι βουτηγμένο στο βιτριόλι, που για πρώτη φορά σήμερα, επιχειρεί να απαλύνει η θεία της κατηγορούμενης, μιλώντας αποκλειστικά στο MEGA. Η συγνώμη της προφυλακισμένης ανιψιάς της, είναι αληθινή, ισχυρίζεται, έστω και καθυστερημένη.

«Γνωρίζοντας το τι παιδί είναι η Έφη ξέρουμε πόσο αληθινή ήταν η συγνώμη της προς την Ιωάννα και πόσο έχει μετανιώσει για την πράξη της. Μια συγνώμη που έχει την ίδια αξία έστω και ετεροχρονισμένα. Κατανοούμε τον πόνο που βιώνει η Ιωάννα και η οικογένεια της αλλά είμαστε σίγουροι ότι αν το παιδί μας θα μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω σίγουρα δεν θα προχωρούσε σε αυτή την πράξη», είπε η θεία της κατηγορούμενης.

Απαντώντας στο MEGA ο δικηγόρος της Ιωάννας αναφέρει ότι η συγνώμη της κατηγορούμενης δεν έχει κανένα νόημα και ότι η Ιωάννα είναι εξοργισμένη με τη στάση της και πεπεισμένη ότι ακόμα και αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω η 36χρονη θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα.

Οι απαντήσεις της ήταν γενικές και αόριστες, και σύμφωνα με το δικηγόρο του θύματος στόχος της ήταν να μετατρέψει την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας που τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη, σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, αδίκημα που την ρίχνει στα μαλακά και σε λίγους μήνες την οδηγεί εκτός φυλακής.

«Έχει καλή ψυχή»

Η ομολογία του εγκλήματος, δεν μπορεί να ανακουφίσει στο ελάχιστο, τον αφόρητο πόνο που αισθάνεται δέκα μήνες τώρα η Ιωάννα. Από την πλευρά τους οι συγγενείς της κατηγορούμενης δεν μπορούν να καταλάβουν τι ήταν αυτό που την ώθησε να φτάσει σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.

«Η Έφη είναι ένα εξαιρετικό παιδί με αρχές και καλή ψυχή. Κάθε άλλο παρά αυτό το τέρας που θέλουν να παρουσιάσουν. Δεν είχε δώσει ποτέ της δικαιώματα. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν αυτό που την ώθησε σε αυτή την πράξη για την οποία σίγουρα έχει μετανιώσει», σημειώνει η θεία της 36χρονης.

Στο εξωτερικό η Ιωάννα για την αποκατάσταση

Η άτυχη γυναίκα που έχει υποστεί εγκαύματα στο 93 τοις εκατό του προσώπου της συνεχίζει τα χειρουργεία ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να μεταβεί στο εξωτερικό.

Η Ιωάννα οπλίζεται με δύναμη και κουράγιο από την οικογένεια της προκειμένου να συνεχίσει να μάχεται.

Κόλαφος ο εισαγγελέας για την 36χρονη

Για την υπόθεση μίλησε στο LIVE NEWS ο δικηγόρος της άτυχης Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

«Η εισαγγελική πρόταση είναι πλήρως εμπεριστατωμένη. Αναφέρει δέκα σημεία από όπου προκύπτει η ανθρωποκτόνος πρόθεση και ο δόλος της κατηγορούμενης, όπως το ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα, είχε τις περούκες για να μην την αναγνωρίσουν, είχε παρακολουθήσει την Ιωάννα στο σπίτι της. Η απόσταση που πέταξε το βιτριόλι ήταν σχεδόν εξ επαφής και στο πρόσωπό της. Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Με συγκλόνισε αυτό που αναφέρει και ο εισαγγελέας, ότι αμέσως μετά το περιστατικό η κατηγορούμενη συνέχισε τα πάντα, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα», είπε ο κ. Λύτρας.

«Η ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 χρόνια κάθειρξη, που πρέπει να τα υπολογίζουμε στο 1/3 ότι θα είναι η πραγματική ποινή της. Δεν υπολογίζονται τα μεροκάματα που κάνει στη φυλακή η κατηγορούμενη σε αυτό. Αν υπολογίσουμε και αυτά, μπορεί να βγει και νωρίτερα από τη φυλακή», εξήγησε ο ίδιος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/04/2021