Ελλάδα

Σχολεία: Με βεβαίωση αρνητικού self test η επιστροφή των μαθητών

08.04.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self tests τα οποία και θα πρέπει να τα κάνουν από 24 έως και 48ωρες πριν εμφανιστούν στο σχολείο τους.

Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ, την οποία και θα δείχνουν πριν την είσοδό τους στο σχολείο, ενώ η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται δύο φορές την εβδομάδα.

Η διαδικασία που πρέπει να κάνουν γονείς και κηδεμόνες αφού γίνει το τεστ στο σπίτι είναι η εξής:

Μπαίνουν στην σελίδα www.self-testing.gov.gr. Εκεί, αφού συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο του μαθητή και το ΑΜΚΑ, καταχωρούν το αποτέλεσμα του τεστ.

Στην συνέχεια, μέσω της εφαρμογής εκτυπώνουν την σχετική βεβαίωση, την οποία θα πρέπει να έχει μαζί του ο μαθητής κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό ακολουθείται η ίδια διαδικασία και θα υπάρχει μία λίστα με τις δομές υγείας που θα γίνει δεύτερο δωρεάν τεστ καθώς και κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση των ευρημάτων.

Ο μαθητής και η οικογένεια του παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό, ενώ στην περίπτωση που ο επανέλεγχος είναι επίσης θετικός, θα υπάρξει επικοινωνία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι όσοι μαθητές δεν έχουν μαζί τους την σχετική βεβαίωση δεν θα μπαίνουν στο σχολείο και θα παίρνουν απουσίες.

Μαζί με τους νέους κανόνες ισχύουν και όλα τα προηγούμενα μέτρα προστασίας για την λειτουργία των σχολείων και συγκεκριμένα θερμομέτρηση πριν την είσοδο, μάσκες κατά την διάρκεια των μαθητών στο σχολείο, αλλά και ανοιχτά παράθυρα στις αίθουσες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/04/2021