Ελλάδα

Σχολεία: Ξεκίνησε η διάθεση των self-tests σε μαθητές Λυκείου & εκπαιδευτικούς – Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία

08.04.2021 | 20:04

Στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές των Λυκείων από τη Δευτέρα, υπό την προϋπόθεση να έχουν κάνει self-test και να έχουν την λεγόμενη «κάρτα μαθητή».

Τα self-tests έφτασαν στα φαρμακεία και ήδη μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει να τα προμηθεύονται.

Τα Λύκεια σε ολόκληρη τη χώρα ανοίγουν τη Δευτέρα 12 Απριλίου και οι μαθητές για να μπουν στα σχολεία τους θα πρέπει να έχουν κάνει το τεστ, να έχουν καταχωρήσει το αποτέλεσμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας και να έχουν μαζί τους την σχετική βεβαίωση.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί, μαζί με το δωρεάν self-test, παίρνουν και αναλυτικά τις οδηγίες για τη σωστή χρήση του, ενώ σχετικό βίντεο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι είναι οι μαθητές της 3ης Λυκείου που σε λίγες εβδομάδες δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.

Στα διαπολιτισμικά σχολεία όπου φοιτούν πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στα εσπερινά Λύκεια όπου υπάρχουν ενήλικες μαθητές, αναμένεται να δοθούν ειδικές οδηγίες για το πώς θα λειτουργήσουν.

Όσον αφορά τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια, αναμένεται να ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα και εφόσον υπάρξει σχετική απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Να σημειωθεί ότι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν τεστ δύο φορές την εβδομάδα, ενώ παράλληλα τα σχολεία θα λειτουργούν με όλα τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν από πριν.

Θολά είναι ακόμη τα σημεία του τι θα συμβεί αν το τεστ βγει θετικό ή άκυρο, με τις οδηγίες να αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/04/2021

Ελλάδα