Πολιτική

Προανακριτική για τον Νίκο Παππά: Η λίστα των μαρτύρων

08.04.2021 | 13:29 Eνσωμάτωση

Στην κατάρτιση της λίστας των μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν για τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προχώρησε η προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Με τον καθορισμό των προσώπων που θα κληθούν να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016, συνεχίζει τις εργασίες της η προανακριτική της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κόμματα συμφώνησαν σε ένα βασικό κορμό μαρτύρων που θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τρίτη με τους μάρτυρες που εμπλέκονται ευθέως στην υπόθεση.

Πρώτος καταθέτει ο Κ. Τόμπρας, στη συνέχεια ο Χρήστος Καλογρίτσας και μέχρι το Πάσχα, τα υπόλοιπα στελέχη των εταιριών Τοξότης και CCC, Νικολάου και Λιανός.

Ποιοι θα είναι στο δεύτερο κύκλο μαρτύρων

Μόλις ολοκληρωθεί η εν λόγω διαδικασία, θα εκκινήσει ένας δεύτερος κύκλος καταθέσεων που αφορά σε πρόσωπα που με δηλώσεις ή πράξεις τους έχουν ρόλο στην υπόθεση. Πρόκειται για τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο, Κώστα Βαξεβάνη και τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η πλειοψηφία μάλιστα αποφάσισε να ζητήσει και τον φάκελο που υπάρχει στην εισαγγελία για τα περίφημα βοσκοτόπια προκειμένου να εξακριβωθεί αν υπάρχουν και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν με τις καταθέσεις τους να βοηθήσουν στην έρευνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η επιτροπή συμφώνησε η λίστα των μαρτύρων να παραμείνει ανοιχτή, ως μια δυναμική διαδικασία προκειμένου να μπορούν τα κόμματα να προσθέσουν μάρτυρες ανάλογα με την πορεία των καταθέσεων.

Απορρήφθηκε η πρόταση για τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να καταθέσει στην επιτροπή ο ιός, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, θέση που προκάλεσε ένταση και με την οποία διαφώνησε η πλειοψηφία με τον Θανάση Πλεύρη να σημειώνει πως δεν υπάρχει πουθενά το όνομά του και ότι δεν κλήθηκε στη δικαιοσύνη.

Ακόμα, η αξιωματική αντιπολίτευση αιτήθηκε την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα και σειράς τραπεζικών στελεχών όπως Μ. Μπάχας (Attica), Α. Τσαδαρής, Α. Κούσκουρη, Φιλακουρίδου, Τερζόγκου. Επίσης, ζήτησε την κλήση του Τάκη Θεοδωρικάκου, του Μισέλ Σάαντ της CCC αλλά και του Κώστα Βαξεβάνη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/04/2021