Καιρός

Καλός ο καιρός την Παρασκευή

08.04.2021 | 13:54

Την Παρασκευή η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Γενικά ο καιρός θα είναι καλός κατά τη διάρκεια της μέρας, στη δυτική Ελλάδα μάλιστα θα επικρατήσει ήλιος για όλη την ημέρα.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, πιο πυκνές το ξημέρωμα στα βόρεια παράλια της Κρήτης όπου πιθανόν να ψιχαλίσει λίγο τοπικά. Προς το μεσημέρι πρόσκαιρα κάποιες νεφώσεις θα πυκνώσουν στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο , πιθανόν στις βόρειες Κυκλάδες και στην Εύβοια και τις Σποράδες. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές, πιθανόν το μεσημέρι να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά και γρήγορα ο ήλιος θα κυριαρχήσει και πάλι.

Το πρωί θα κάνει κρύο σε όλη τη χώρα, με αρνητικές τιμές σε αρκετές περιοχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι όμως θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, με 15 βαθμούς στα βόρεια, 16-17 νοτιότερα. Χαμηλές θερμοκρασίες και στο Αιγαίο με 13 βαθμούς κατά μέσο όρο και 15-17 στο νοτιότερα νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι σε βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο 3-5 στα βόρεια και όσο κινούμαστε νοτιότερα θα φυσάει περισσότερο, μέχρι 7-8 μποφόρ στα Δωδεκάνησα.

Στην Αττική το πρωί και το απόγευμα θα επικρατήσει ήλιος. Ενδιάμεσα κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών στα βόρεια αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις που ίσως δώσουν ένα ψιλόβροχο. Η θερμοκρασία από 4-15 , με βοριάδες στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 4-6 μποφόρ.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ηλιοφάνεια και πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι μόνο, με πιθανότητα να βρέξει λίγο στα νότια της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 3-14 με βοριά 3-5 μποφόρ.

Να περάσουμε και στο Σάββατο , όπου ο καιρός θα είναι ακόμα καλύτερος σε όλη τη χώρα, με τον ήλιο να κυριαρχεί και αραιές νεφώσεις το μεσημέρι από τα δυτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο, με τις μέγιστες το μεσημέρι στους 17-18 στα ηπειρωτικά λίγο πιο χαμηλές στο Αιγαίο στους 14-16 βαθμούς Κελσίου. Ο βοριάς θα παραμείνει ενισχυμένος στα νοτιοανατολικά στα 7-8 μποφόρ, για αυτό το λόγο η νησιωτική χώρα θα έχει λίγο πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλείνοντας, την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πέρα από τον ήλιο που αναμένεται να επικρατήσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ακόμα, φτάνοντας το μεσημέρι τους 18-19 βαθμούς κατά μέσο όρο, με βοριάδες μέχρι 7 μποφόρ στα Δωδεκάνησα και με πιο ήπιες εντάσεις στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 08/04/2021

Καιρός