Κόσμος

EMA: Το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με τις θρομβώσεις

08.04.2021 | 07:27 Eνσωμάτωση

Υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca κατά του Covid-19 και των θρομβώσεων, αλλά δεν είναι ακόμα σαφής η αιτία ανέφερε υψηλόβαθμός αξιωματούχος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Μετά Βρετανία που ανέστειλε τη χορήγηση εμβολίου σε άτομα κάτω των 30 ετών, σειρά έχει η Εσθονία η οποία επίσης ανέστειλε τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορωνοϊού για τους πολίτες ηλικίας κάτω των 60 ετών.

Τη χρήση του εμβολίου συνεχίζει η Σουηδία, η Ισπανία και το Βέλγιο.

«Sofagate»: Αντιδράσεις για την «όρθια» φον ντερ Λάιεν στη συνάντηση με Ερντογάν – Μισέλ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό με την όρθια Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συνάντηση που είχε με τον Σαρλ Μισέλ και τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Τουρκία.

Το επονομαζόμενο (ήδη) «Sofagate» – όπου sofa, o  καναπές που αναγκάστηκε να καθίσει η Ευρωπαία επίτροπος, όταν έμεινε χωρίς καρέκλα, την ώρα που οι άνδρες ομόλογοι της είχαν πάρει θέση στις πολυθρόνες τους- έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε θεσμικό και κοινωνικό επίπεδο.

«Η πρόεδρος της επιτροπής ήταν σαφώς έκπληκτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Έρικ Μάμερ, επιμένοντας ότι η επίτροπος έπρεπε να αντιμετωπιστεί «ακριβώς με τον ίδιο τρόπο» όπως και ο Ευρωπαίος ομόλογός της.

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός έφερε έλλειψη στην… κέτσαπ

Οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε κέτσαπ, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει οδήγησε σε αύξηση της ζήτησης για τα μικρά φακελάκια του δημοφιλούς καρυκεύματος.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 08/04/2021