Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας: Μαρκόπουλος & Αμανατίδης στο MEGA

07.04.2021 | 09:54 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν οι κ.κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της ΝΔ, και Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το μερικό άνοιγμα της κοινωνίας.

«Τον τόνο δίνει ο πρωθυπουργός που με σοβαρότητα διαχειρίζεται όλη την κρίση. Η χώρα είναι όρθια παρά τα όλα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με προβλήματα στα νοσοκομεία μας, αλλά δε γίναμε Μπέργκαμο. Κανείς δεν πανηγυρίζει όταν άνθρωποι πεθαίνουν ή διασωληνώνονται, αλλά συγκριτικά με τον υπόλοιπο πλανήτη η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα. Μπούσουλάς μας είναι οι ειδικοί. Μέτρα κοινωνικής αποσυμπίεσης έχουν ήδη προχωρήσει. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε σιγά – σιγά το εμπόριο. Όμως η κρίση είναι ακόμα εδώ, η πανδημία είναι εδώ», είπε ο κ. Μαρκόπουλος σχολιάζοντας τη διχογνωμία ανάμεσα σε μέλη της κυβέρνησης αλλά και τις προαναγγελίες, που στη συνέχεια παίρνονται πίσω.

«Υπάρχει απόλυτη συνεννόηση με τους ειδικούς, και τον τόνο τον δίνει ο πρωθυπουργός και πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι έχει λειτουργήσει με σύνεση σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Από εκεί και πέρα, όποιοι βιάζονται καλό είναι να μην βιάζονται. Καλό είναι να είμαστε μετριοπαθείς και να μην προαναγγέλλουμε πράγματα. Η κυβέρνηση παίρνει την γνώμη των επιστημόνων και μετά την κάνει πολιτική. Για τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες περιοχές στο θέμα του λιανεμπορίου υπήρξε αλλαγή ρότας την τελευταία στιγμή λόγω της υγειονομικής κατάστασης», εξήγησε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι οι παλινωδίες δεν κρύβονται. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη ήταν η επιτομή των παλινωδιών. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα υγείας, και με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω ότι από το Ταμείο Ανάκαμψης, από τα 31 δις, για την υγεία τα επόμενα έξι χρόνια δίνεται 1,5 δις, χωρίς να αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη “δημόσιο”. Με την πολιτική της κυβέρνησης η Ελλάδα απέχει και θα απέχει τα επόμενα χρόνια από το μέσο όρο των κονδυλίων για την υγεία που δίνονται από την ΕΕ. Έχουμε μια τέτοια πολιτική για την επόμενη ημέρα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση καταστρέφει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον κόσμο της εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μαθαίνουμε τις αποφάσεις των ειδικών. Η ίδια η κυβέρνηση άλλες φορές ακούει τους ειδικούς, και άλλες όχι», είπε από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 07/04/2021