Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υπόθεση Φουρθιώτη

06.04.2021 | 20:31 Eνσωμάτωση

Στη Δικαιοσύνη στέλνει η κυβέρνηση την υπόθεση Φουρθιώτη, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Το θέμα της εισβολής του παρουσιαστή στο υπουργείο και της απαίτησής του να του καταβληθούν υπέρογκα ποσά, φέρνει στη Βουλή η αντιπολίτευση, με τον Αλέξη Τσίπρα να εξαπολύει πυρά για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να ερυενηθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης Φουρθιώτη ζητά τώρα η κυβέρνηση μετά το θόρυβο που προκλήθηκε απο τις αποκαλύψεις του πρώην Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι ο γνωστός τηλεπαρουσιαστής και ατζέντης Μένιος Φουρθιώτης είχε εισβάλει στο Υπουργείο με μπράβους και τον απειλούσε να μην τον κόψει από το πρόγραμμα ΣΥΝεργασία.

Για νοσηρό κλίμα και εικόνα παρακμής κάνει λόγο ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον κ. Φουρθιώτη.

«Μια εικόνα παρακμής με ανθρώπους του υποκόσμου που έχουν τη δυνατότητα να έχουν πλάτες στην κυβερνητική εξουσία και να συμπεριφέρονται με σκαιό τρόπο ακόμα και σε υπουργούς. Συμπαθής κατά τα άλλα, τηλεπαρουσιαστής δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ποιες είναι οι σχέσεις που διέπουν αυτόν τον κύριο με το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη.»

Η κυβέρνηση κάνει ήδη φίλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία του προγράμματος ΣΥΝεργασία .
Όλα είχαν αρχίσει όταν ο Γιάννης Βρούτσης αποφάσισε να κόψει ουσιαστικά την επιδότηση στον Μένιο Φουρθιώτη και να βάλει πλαφόν τις 6.500€ στην επιδότηση μισθού όταν ο γνωστός ατζέντης είχε φτάσει να δηλώνει αποδοχές των 80.000€.

«Εντοπίστηκαν καταχρηστικές συμπεριφορές. Εντοπίστηκαν μισθοί των 50, των 60 χιλιάδων μηνιαία.»

Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Εργασίας για την πορεία των ελέγχων την ώρα που στελέχη της ΝΔ όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης τάσσονται υπέρ της κίνησης των 46 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό.

«Περιμένω και εγώ να ακούσω τις απαντήσεις που θα δώσει η κυβέρνηση μέσω του αρμόδιου υπουργού. Είτε αυτεπαγγέλτως ο εισαγγελέας είτε με πρωτοβουλία της ηγεσίας του υπουργείου αυτό πρέπει να διερευνηθεί».

Ερωτήματα τίθενται και για την ισχυρή αστυνομική φρουρά που φαίνεται οτι είχε διατεθεί για τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη. Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε για την αστυνομική συνοδεία Υπουργού που είχε διατεθεί στον παρουσιαστή, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να δώσει απαντήσεις την παρασκευή μετά απο ερώτηση του ΚΙΝΑΛ. Ο Μένιος Φουρθιώτης προσέφυγε στο ΣτΕ κατά της απόφασης του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας να διακοπεί η φύλαξή του σε 24ωρη βάση. Ο 36χρονος ατζέντης επικαλείται τώρα άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 06/04/2021