Ελλάδα

Με το βλέμμα στο Πάσχα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – Σε θέση μάχης οι ιεράρχες

06.04.2021 | 20:08

Πάσχα εκτός των τειχών προανήγγειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ωστόσο ερώτημα παραμένει αν θα πάμε στην εκκλησία.

Από το πρωί ξεκίνησε η τριήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τους ιεράρχες να είναι έτοιμοι για «ιερό» πόλεμο αν χρειαστεί καθώς δεν πρόκειται να δεχτούν, όπως λένε, τα περσινά.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα καταστήσει σαφές ότι δε θα αναχθεί κλειστές εκκλησίες φέτος το Πάσχα, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους λοιμωξιολόγους.

Ωστόσο, εκφράζεται προβληματισμός για το τι θα συμβεί στα προαύλια των εκκλησιών, αν τελικά λειτουργήσουν κανονικά, με τους ιεράρχες να καθησυχάζουν και να εγγυόνται την ασφάλεια όλων.

Το πιθανότερο είναι να ζητήσουν να συνεχιστεί αυτό που ήδη ισχύει με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, που είναι εννέα άτομα μέσα στις εκκλησίες σε περιοχές επιβαρυμένες, ενώ σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου είναι κλειστές, αλλά σε όλους τους καθεδρικούς ναούς ανεξάρτητα από τις περιοχές, οι πιστοί μπορούν να είναι ένας ανά 25 τετραγωνικά μέτρα με μέγιστο όριο 20 ατόμων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/04/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.