Ελλάδα

Aσφυκτική πίεση στα νοσοκομεία – Μαύρη πρόβλεψη για 5.000 κρούσματα

06.04.2021 | 13:27

«Ασφυκτικός» είναι ο… κλοιός στα νοσοκομεία λόγω των ρεκορ εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό.

Το μεγαλύτερο βάρος σηκώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής όπου μέσα σενα εικοστεραωρο έγιναν 279 εισαγωγές με τις αντοχές των γιατρών και των νοσηλευτών να δοκιμάζονται καθημερινά και ειδικά στις εφημερίες όπου οι συνθήκες μοιάζουν «πολεμικές».

Oι νέοι είναι αυτοί που γεμίζουν τις εντατικές.

Μια ακόμη δύσκολη νύχτα ξημέρωσε για το νοσοκομείο «Γεννηματάς», καθώς όπως τόνισε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» η παθολόγος της μονάδας Covid είχαν μόνο 5 κενά κρεβάτια.

«Ασφυκτιούν» οι εντατικές και στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλος παραμένει ο αριθμός των ημερήσιων εισαγωγών κρουσμάτων Covid στη Θεσσαλονίκη. Οι υγειονομικές αρχές δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την αυξητική τάση, καθώς οι κλίνες λιγοστεύουν και στην βόρεια Ελλάδα.

Σχεδόν το 50% των ασθενών των νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης βρίσκεται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Χθες βράδυ οι νοσηλευόμενοι στα εννέα νοσηλευτικά ιδρύματα έφταναν τους 700, με τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Παπανικολάου αλλά και η Euromedica να νοσηλεύουν τους περισσότερους.

Μαύρη πρόβλεψη

Σε μια δραματική πρόβλεψη προέβη ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, για την πορεία της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα.

Την ώρα που τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται υπό «πολιορκία», ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Θεσσαλονίκη προκαλούν έντονη ανησυχία, ο καθηγητής εκτίμησε πως σήμερα ή αύριο θα υπάρξει νέο ρεκόρ κρουσμάτων κοροναϊού. Όπως τόνισε, τα κρούσματα μπορεί να «αγγίξουν» ακόμη και τις 5.000.

«Σήμερα ή αύριο μπορεί να έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων. Ελπίζω να είναι η τελευταία υψηλή μέτρηση και να έχουμε αποκλιμάκωση από τις 10 – 15 Απριλίου» είπε,.

Σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δούμε 5.000 κρούσματα, ο ίδιος είπε πως «μπορεί να ακουμπήσουμε ή να έχουμε το πρώτο 5.000 εάν γίνουν 65.000 με 67.000 τεστ».

Σημειώνεται πως το ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας έχει καταγραφεί στις 30 Μαρτίου, όταν και είχαν εντοπιστεί 4.340 νέες μολύνσεις.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/04/2021

Ελλάδα