Ελλάδα

Φωτιά στην Άνδρο: Πώς εξηγεί ο κοινοτάρχης τη δήλωσή του «θα βάλω φωτιά»

05.04.2021 | 08:32 Eνσωμάτωση

Σάλος έχει προκληθεί από δηλώσεις σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στην Άνδρο, όπου ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες. Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί, η δήλωση του προέδρου της κοινότητας Μακροταντάλου πήρε νέα διάσταση. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Τριδήμας αναφορικά με το θέμα.

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε «θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες», είπε ο Ανδρέας Τριδήμας στις 8 Μαρτίου.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει τέτοια μεγάλη φωτιά από κάποιον κτηνοτρόφο. Να ζητήσω συγνώμη γιατί στο συμβούλιο ίσως μίλησα παρορμητικά. Εγώ δε είπα ότι θα βάλω φωτιά στο νησί, έφερα απλά ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσα να αποδείξω ότι καλλιεργώ στο χωράφι και δεν είναι δασικό», είπε ο κ. Τριδήμας.

«Μιλάω με κτηνοτρόφους και διάφορους ιδιοκτήτες γης στην Άνδρο. Το ποσοστό δάσους στις Κυκλάδες είναι πολύ λίγο. Έχει γίνει λάθος στους δασικούς χάρτες, με εκτάσεις που εντάχθηκαν σε αυτούς», συνέχισε ο ίδιος.

«Θα διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς, αλλά κανείς δε βάζει τέτοια φωτιά, με 8 μποφόρ ούτε που σκέφτεσαι να καθαρίσεις κάτι. Εγώ διαμένω μακριά από το σημείο αυτό. Σίγουρα θα κληθώ να δώσω εξηγήσεις με βάση το βίντεο αυτό. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επικοινωνία», ανέφερε ακόμα ο κ. Τριδήμας.

Videos & Απoσπάσματα από Κοινωνία Ώρα Mega - 05/04/2021