Ελλάδα

Στο «βαθύ κόκκινο» και η Αστυπάλαια

04.04.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Στο «βαθύ κόκκινο» μπήκε χθες έπειτα από απόφαση της Πολιτικής Προστασίας η Αστυπάλαια που πριν λίγες μέρες ήταν covid free προορισμός. «Ετεροχρονισμένη» χαρακτηρίζει την απόφαση ο δήμαρχος του νησιού που αναφέρει ότι τις τελευταίες πέντε μέρες δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στο κυκλαδο-νήσι.

Και ξαφνικά, από τη μια στιγμή στην άλλη, ανατροπή. Η Αστυπάλαια, από covid free προορισμός, χαρακτηρίστηκε χθες περιοχή σε «βαθύ κόκκινο».

Στις 21 Μαρτίου δύο κρούσματα αναστατώνουν το νησί. Ένας νεαρός και η μητέρα του επιστρέφοντας στην Αστυπάλαια από την Αθήνα όπου είχαν μεταβεί για ιατρικούς λόγους, έκαναν το τεστ. Βγαίνει αρνητικό όμως ύστερα από 5 ημέρες εμφάνισαν συμπτώματα. Το δεύτερο τεστ δείχνει ότι έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό.

Ακολούθησαν δεκάδες τεστ του ΕΟΔΥ με τον αριθμό των κρουσμάτων στο νησί να φθάνει τα 30, στους 1.500 μόνιμους κατοίκους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, τις τελευταίες 5 ημέρες δεν υπάρχει κανένα ενεργό κρούσμα.

«Ήλιος, θάλασσα και χωρίς Covid», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Spiegel για την “Πεταλουδα του Αιγαίου”, την ίδια περίοδο που εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα. Το άρθρο- ύμνος για το νησί προτρέπει τους ξένους τουρίστες να το επισκεφθούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα κρούσματα δε φαίνεται να επηρέασαν τις κρατήσεις, όπως λένε στο MEGA ξενοδόχοι του νησιού.

Οι εμβολιασμοί στο νησί ξεκίνησαν την Πέμπτη. Βάσει του προγραμματισμού θα εμβολιαστούν 90 άτομα, ενώ στη λίστα βρίσκονται συνολικά 330.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/04/2021