Ελλάδα

Lockdown: Οι Αθηναίοι έστειλαν το «6» και έφυγαν για… παραλία – Μποτιλιάρισμα στους δρόμους

04.04.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Αυτοκίνητα ακινητοποιημένα, μπλόκα της Τροχαίας στο παραλιακό μέτωπο και εντατικοί έλεγχοι και εκκλήσεις από τα μεγάφωνα στην παραλία.

Και σήμερα εκατοντάδες Αθηναίοι πάτησαν τον κωδικό «6» και πήραν τους δρόμους για τη θάλασσα.

Ρακέτες, kite surf, ηλιοθεραπεία και… μπάνιο στη θάλασσα. Σαν να ήταν καλοκαίρι χωρίς κορωνοϊό.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό μικροί και μεγάλοι, οικογένειες με παιδιά, με τα καρότσια στην… πρώτη θέση, απόλαυσαν το πρώτο Σαββατοκύριακο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, με ελεύθερες διαδημοτικές μετακινήσεις.

Το έριξαν έξω οι Αθηναίοι

Πάρκα και πλατείες είχαν την τιμητική τους, ενώ δημότες όλων των περιοχών εκμεταλλεύτηκαν την ελευθερία των μετακινήσεων, προκειμένου να φτάσουν πιο κοντά στη θάλασσα.

Άλλοι επιδόθηκαν στα αγαπημένα τους σπορ, ενώ οι λάτρεις του ψαρέματος δεν έχασαν την ευκαιρία να ρίξουν τα δολώματά τους.

Οι δρόμοι σήμερα δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση περίοδο καραντίνας. Μποτιλιάρισμα προκλήθηκε από νωρίς το πρωί και οι αποστάσεις «μεγάλωσαν» και πάλι.

Σε περιπτώσεις που δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας, όπως στην παραλία της Λούτσας, η αστυνομία έκανε συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Η κίνηση είναι αυξημένη και το βράδυ της Κυριακής, με το μποτιλιάρισμα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος να είναι ατελείωτο, ενώ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου ο κόσμος αρχίζει και λιγοστεύει.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/04/2021