Οικονομία

Ικανοποίηση για τα μέτρα στήριξης στην εστίαση – Αναμονή για επαναλειτουργία του λιανεμπορίου

03.04.2021 | 08:05 Eνσωμάτωση

Ικανοποιημένος από τα μέτρα στήριξης που εξήγγηλε η κυβέρνηση για την εστίαση παρουσιάστηκε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώγος Καββαθάς.

«Είμαι ευχαριστημένος που υλοποιείται μια πρόταση από την ομοσπονδία εστιατόρων» σημείωσε, κάνοντας λόγο ότι οι αιτήσεις από τους ανθρώπους της εστίασης θα υποβάλονται μέχρις αρχές Μαΐου, ενώ οι πληρωμές θα είναι άμεσες.

Αναφορικά με την προϋπόθεση που υπάρχουν στο μέτρο στήριξης, που κάνει λόγο ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν μείωση 30% του κύκλου εργασιών το 2020 συγκριτικά με το 2019 για να λάβουν την επιδότηση, υπογράμμισε ότι «όταν υπάρχει κριτήριο, εκ των πραγμάτων δημιουργούνται αδικίες».

Πρόσθεσε, εντούτοις, ότι το 30% των επιχειρήσεων της εστίασης αύξησαν τον κύκλο εργασιών τους το 2020 συγκριτικά με το 2019.

Επαναλειτουργεί την Δευτέρα το Λιανεμπόριο

Χαρούμενος για την επαναλειτουργία του εμπορίου την προσεχή Δευτέρα δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του MEGA o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Σπύρος Καπράλος.

«Με μεγάλη χαρά είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τον κόσμο με τη μέθοδο του click inside. Είναι πολύ σημαντικό που θα μπορεί να μπαίνει εντός των καταστημάτων ο πελάτης» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καπράλο το στοίχημα είναι διττό από εδώ και στο εξής. Αφενός, να κρατηθεί ανοιχτή η αγορά και να μη ξανακλείσει και αφετέρου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, υπογράμμισε, ότι «υπάρχει η πιθανότητα η μεγάλη πλειοψηφία του λιανεμπορίου να μην έχει νέο εμπόρευμα».

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 03/04/2021