Ελλάδα

Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό επανέρχονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις

02.04.2021 | 20:13

Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε στις μετακινήσεις από αύριο.

Ένα διαφορετικό Σάββατο ξημερώνει. Οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο απελευθερώνονται για σωματική άσκηση, και ο κωδικός 6 αναμένεται αύριο να πάρει «φωτιά», αφού πλέον θα μπορούμε να μετακινηθούμε και με το αυτοκίνητο.

Κωδικός 6 και… φύγαμε!

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά μόνο για τα σαββατοκύριακα. Αρκετοί είναι εκείνοι που όπως λένε στην κάμερα του Mega θα αρπάξουν την ευκαιρία για μια βόλτα στο εξοχικό.

Σε αρκετούς φαίνεται πως έχει λείψει η θάλασσα, μιας και το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν με αυτή την άρση είναι να περπατήσουν στην παραλία και να χαρούν τον καλό καιρό του σαββατοκύριακου, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς η θερμοκρασία θα ανεβεί αρκετά.

Σύμμαχος ο καλός καιρός

Ο καιρός φαίνεται πως θα είναι σύμμαχος όσων θελήσουν να επισκεφθούν υπαίθριους χώρους για τη βόλτα και τη γυμναστική τους.

Ωστόσο η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως σε περίπτωση που υπάρξουν εικόνες συνωστισμού θα επανέλθουμε στην απαγόρευση των μετακινήσεων, όσο και αν αυτό δεν το επιθυμεί κανείς.

Οι διαφωνίες κυβέρνησης – λοιμωξιολόγων

Παρά τις τελικές αποφάσεις που ανακοινώθηκαν για την άρση των περιορισμών, επιτροπή ειδικών και κυβέρνηση φαίνεται να έχουν διάσταση στις απόψεις τους.

Οι διαφωνίες της κυβέρνησης επικεντρώνονται στο γεγονός ότι μέτρα όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων δεν έχουν πλέον την ισχύ που είχαν, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι δεν τηρούνται από τους πολίτες.

Αυτό οφείλεται στο πολύμηνο lockdown που έχει εξαντλήσει τις αντοχές και την υπομονή των πολίτων.

Συνεπώς, αφού πρόκειται για αναποτελεσματικά μέτρα όπως αποδεικνύεται στην πράξη, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει τις διαδημοτικές μετακινήσεις.

Διαφωνίες υπήρχαν και στο μέτωπο των σχολείων, με το Μαξίμου να θέλει να ανοίξει τα λύκεια από τις 5 Απριλίου με rapid test για μαθητές και καθηγητές, κάτι στο οποίο δε συμφώνησαν οι ειδικοί.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/04/2021

Ελλάδα