Ελλάδα

Το παρασκήνιο για την χαλάρωση των μέτρων

01.04.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Το παρασκήνιο στη συνεδρίαση των ειδικών ήταν, καθώς υπήρξαν διαφωνίες από επιστήμονες δεδομένου ότι η χώρα βράζει από νέα κρούσματα και εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία προηγήθηκε των ανακοινώσεων της Τετάρτης για άνοιγμα του λιανεμπορίου και απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων τα Σαββατοκύριακα.

Η επιτροπή εξέτασε τις δυνατότητες απελευθέρωσης ορισμένων δραστηριοτήτων, με φόντο το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο των προηγούμενων ημερών.

Για το θέμα του λιανεμπορίου δεν παρατηρήθηκε δυσκολία στο να συμφωνήσουν στην επανεκκίνησή του τα μέλη της επιτροπής. Άλλωστε, το συγκεκριμένο ζήτημα ετέθη με γνώμονα την επιτακτική ανάγκη στήριξης της οικονομίας.

Στον αντίποδα, έντονος προβληματισμός υπήρξε για τις διαδημοτικές μετακινήσεις των πολιτών, καθώς εκφράστηκε ο φόβος κακής χρήσης αυτής της δυνατότητας. Οι ειδικοί φοβούνται ότι, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα υπάρξουν φαινόμενα συνωστισμού σε συγκεκριμένους εμπορικούς δρόμους στις πόλεις.

Ως προς τα σχολεία, οι ειδικοί εμφανίστηκαν αρνητικοί, με τις όποιες αποφάσεις να παραπέμπονται για την επόμενη βδομάδα.

Σε λειτουργία νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι

Από σήμερα 1η Απριλίου στο εθνικό επιχειρησιακό σχέδιο εμβολιασμών κατά της covid-19  εντάσσονται δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα στην Αττική, συγκεκριμένα σε Περιστέρι και Ελληνικό.

Σε πρώτο στάδιο το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Στάδιο Ξιφασκίας στο Ελληνικό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με 48 εμβολιαστικές γραμμές, ενώ η συνολική δυναμική του θα φθάσει τις 96 γραμμές.

Ο mega εμβολιαστικός σταθμός στο Περιστέρι στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/04/2021