Κόσμος

Σε «σκληρό» lockdown μπαίνει η Γαλλία

01.04.2021 | 13:25

Σε lockdown μπαίνει από το Σάββατο ολόκληρη η Γαλλία προκειμένου να ανακοπεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που σαρώνει τη χώρα.

Ο πρόεδρος Μακρόν ανακοίνωσε με διάγγελμα του την απόφαση που σημαίνει ότι οι Καθολικοί θα κάνουν Πάσχα με αυστηρά μέτρα.

Ακόμα, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ο εμβολιασμός είναι ο δρόμος της εξόδου από τον εφιάλτη και υποσχέθηκε εντατικοποίηση της εκστρατείας καθώς μέσα σε τρεις μήνες μόλις το 12% του πληθυσμού έχει λάβει μία δόση εμβολίου.

Την ίδια ώρα στην Ιταλία ο πρωθυπουργός Ντράγκι υπέγραψε διάταγμα για τον εμβολιασμό όλων των εργαζομένων σε δομές υγείας.

Ακραίο κορωνο-πάρτι στο Λονδίνο
Μπορεί όντως στη Μεγάλη Βρετανία από την περασμένη Δευτέρα να μην ισχύει το μέτρο του “μένουμε σπίτι” και η απαγόρευση συναθροίσεων σε ανοιχτούς χώρους αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται την μερική άρση των μέτρων και διοργανώνουν λορωνοπάρτι ακόμη και κάτω από γέφυρες με τις αρχές να επιστρατεύουν ακόμη και θερμικές κάμερες για να τους εντοπίσουν.

Έτσι σε πλάνα που κυκλοφόρησαν από τις αρχές του Μπέρμιμχαμ, οι οποίες με ελικόπτερο εντόπισαν παράνομο πάρτι κάτω από γέφυρα στο οποίο συμμετείχαν 30 άτομα. Οι αρχές επέβαλλαν το πρόστιμο που προβλέπεται σε 20 από αυτούς.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/04/2021

Κόσμος