Ελλάδα

«Πράσινο φως» στις διαδημοτικές μετακινήσεις από το Σάββατο

01.04.2021 | 13:02

Αλλάζει και πάλι η ζωή μας από το Σάββατο καθώς χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια πρώτη χαλάρωση των μέτρων. Έτσι σε 48 ώρες θα επιτραπούν οι δια-δημοτικές μετακινήσεις ενώ από τη Δευτέρα θα ανοίξει και το λιανεμπόριο με συγκεκριμένο sms και όχιγια τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί μετά και το ρεκόρ εισαγωγών που είχαμε χθες, μιλούν για έναν δύσκολο μήνα.

Σε εφαρμογή τίθεται από αυτό το Σαββατοκύριακο το νέο πλαίσιο του lockdown μετά και την χθεσινή μαραθώνια σύσκεψή των λοιμωξιολόγων.

Από αυτό το Σάββατο 3 Απριλίου με κωδικό 6, και μόνο για άσκηση και έως τρία άτομα ή μία οικογένεια, επιτρέπετε η μετακίνηση από δήμο σε δήμο.

Από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, με μήνυμα στο 13032 και με χρονικό περιορισμό τρεις ώρες ανοίγει το λιανεμπόριο . Θα επιτρέπεται η πώληση εντός του μαγαζιού με ραντεβού, και η παραλαβή πάλι με ραντεβού. Το sms θα εχει κόφτη αφού επιτρέπεται μόνο μια φορά την ημέρα η μετακίνηση για ψώνια.

Ολοι οι εργαζόμενοι των εμπορικών καταστημάτων θα υποβάλλονται μια φορά την εβδομάδα σε self test.

Μπορεί ο αριθμός των κρουσμάτων να είναι πολύ υψηλός, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, η οποία θα βοηθήσει στην οικονομία που «ασφυκτιά» και στην ψυχολογία των πολιτών, που έχουν κουραστεί από τα συνεχή μέτρα.

Η λειτουργία των σχολείων θα αποφασιστεί την επόμενη εβδομάδα και θα γίνει με self test.

Το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών κέντρων θα εξεταστει στην επόμενη συνεδριαση των λοιμωξιολογων , οπως και το άνοιγμα της εστιασης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/04/2021

Ελλάδα