Ελλάδα

Νέες τεχνολογικές λύσεις μέσα από το Vodafone Generation Next

01.04.2021 | 13:22 Eνσωμάτωση

Την ευκαιρία να κάνουν οι νέοι και οι νέες, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και αν βρίσκονται, πραγματικότητα τις ιδέες τους δίνει η Vodafone μέσα από το πρόγραμμα «Generation Next».

Για το πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων με ελεύθερη πρόσβαση για όλους «Generation Next», του ιδρύματος Vodafone, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» η head of brand, marketing communications, media & insights Vodafone, Χάιδω Ηλιοπούλου, η οποία τόνισε πως το πρόγραμμα είναι ανοιχτό για όλους τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, που μπορούν να μπουν στο ειδικό site της εταιρείας και να πειραματιστούν με τις επιστήμες STEM και να εφαρμόσουν τις θεωρίες τους στην πράξη.

«Στη Vodafone αναπτύσσουμε τεχνολογία και δίκτυα για να μπορούμε να συνδέουμε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας σε μια βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους και είμαστε υπερήφανοι που το πρόγραμμα αυτό πετυχαίνει το στόχο του με τον καλύτερο τρόπο» πρόσθεσε η κυρία Ηλιοπούλου.

Στο «Πάμε Δανάη!» μίλησαν ο καθηγητής Δημήτρης Μπάνος και οι μαθητές του 6ου γενικού λυκείου Τρικάλων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα Vodafone Generation Next, δημιουργώντας το «SmartPath», μια Android εφαρμογή που αποτυπώνει τα χαρακτηριστικά των πεζοδρομίων ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση στα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα.

«Μας κινητοποίησε το γεγονός ότι όλοι έχουμε στο περιβάλλον μας κάποιο άτομο με δυσκολία μετακίνησης, έτσι μετά από μια έρευνα που έγινε στην πόλη μας αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την εφαρμογή για να κάνουμε πιο εύκολη τη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων» πρόσθεσαν οι μαθητές του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Videos & Απoσπάσματα από Πάμε Δανάη! - 01/04/2021