Ελλάδα

Lockdown: Αγωνία μετά την απόφαση για απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων

01.04.2021 | 20:14

Το πρώτο άνοιγμα, πριν από το λιανεμπόριο, που θα αποτελέσει και σοβαρό crash test, θα είναι η απελευθέρωση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Οι εικόνες συνωστισμού στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, στα πάρκα και τις πλατείες, μπορεί να τρομάζουν τους λοιμωξιολόγους όμως πλέον από το ερχόμενο σαββατοκύριακο αναμένεται να επαναληφθούν.

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Η κυβέρνηση επέτρεψε κινητικότητα των πολιτών από δήμο σε δήμο για άθληση και βόλτα με το κατοικίδιο, δηλαδή τον κωδικό 6, μόνο για τα σαββατοκύριακα δίνοντας μια ευκαιρία εκτόνωσης στους πολίτες.

Αν υπάρξει έντονος συνωστισμός οι απαγορεύσεις θα επιστρέψουν, προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες αυτοσυγκράτηση και να τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Στα πολυσύχναστα μέρη που επιλέγουν οι πολίτες θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα εντόνου συνωστισμού αλλά και να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως μάσκες και αποστάσεις.

Η απαγόρευση για την μετακίνηση εκτός δήμου με την χρήση του κωδικού 6 θα συνεχίσει να ισχύει τις καθημερινές.

Τα παράδοξα

Στα νέα μέτρα που θα μπουν στην καθημερινότητά μας από το Σαββατοκύριακο υπάρχουν κάποια παράδοξα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται για το λιανεμπόριο και για επίσκεψη σε κομμωτήρια, όχι όμως για ψώνια σε σουπερμάρκετ.

Επιπλέον, με τον κωδικό «6» επιτρέπεται η μετακίνηση για άθληση σε άλλο δήμο τα Σαββατοκύριακα, όχι όμως τις καθημερινές.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 01/04/2021

Ελλάδα